Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2007

Έσονται οι περιτμημένοι απερίτμητοι και οι απερίτμητοι περιτμημένοι; Ή η προπαγάνδα AIDS ξαναχτυπά;

Υφέρπουσα "επίσημη" προπαγάνδα υπέρ της περιτομής, που περνάει μέσα από την προπαγάνδα για το AIDS, μοιάζει να εκπορεύεται από το Εθνικό Ινστιτούτο υγείας των ΗΠΑ και άλλους ομογάλακτους οργανισμούς.
Εδώ και κάποιους μήνες, "σέρνεται" η προπαγάνδα υπέρ της περιτομής και απλώνει τα πλοκάμια της στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, το οποίο είναι πλέον φορέας κάθε μορφής πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, επίσημης και μη επίσημης.

Στα Νέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στις 11-7-2006:

διαβάζουμε την παρακάτω είδηση:

Περιτομή εναντίον AIDS
Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου
Πηγή: BBC

Όπλο στη μάχη κατά της μάστιγας του AIDS μπορεί να αποτελεί η αντρική περιτομή, σύμφωνα με έρευνα διεθνούς ομάδας επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική εφημερίδα PLoS Medicine. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η γενικευμένη πρακτική της περιτομής θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε να αποφευχθούν 6 εκατ. νέες μολύνσεις και 3 εκατ. θάνατοι από τον ιό HIV, στην υποσαχάρια Αφρική, τα επόμενα 20 χρόνια. Η μελέτη υποστηρίζει ότι με την περιτομή, ο κίνδυνος μόλυνσης των ετερόφυλων ανδρών από το θανατηφόρο ιό μπορεί να μειωθεί κατά 60%. Στην έρευνα σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη μείωση θα αφορούσε κυρίως τον αντρικό πληθυσμό, ενώ θετικά θα ήταν τα αποτελέσματα και για τις γυναίκες.

Απαραίτητη η προφύλαξη

Η Κάθριν Χάνκινς, επιστημονικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα, σημειώνει ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα από νέες δοκιμές, ειδικά όσον αφορά στη μετάδοση του ιού από άντρα σε γυναίκα, για να βελτιώσουν τη μελέτη τους.
Σύμφωνα με τη Χάνκινς, η αποδοχή της πρακτικής της περιτομής στην υποσαχάρια Αφρική ποικίλει από χώρα σε χώρα: "Στη δυτική και κεντρική Αφρική, έχουν υψηλά ποσοστά περιτομής και χαμηλά ποσοστά HIV. Στα νότια και τα ανατολικά της ηπείρου, συμβαίνει τα αντίστροφο".
Η Ντέμπορα Τζακ, επικεφαλής του National AIDS Trust, λέει ότι τα ευρήματα αυτά είναι ενθαρρυντικά και η προώθηση εκούσιας περιτομής θα μπορούσε να ενταχθεί ως μέρος ενός προγράμματος καταπολέμησης του AIDS.
Ωστόσο, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια, οι άντρες που έχουν υποστεί περιτομή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν και αυτοί να μολυνθούν από τον ιό του HIV, καθώς, σε καμία περίπτωση η περιτομή δεν αντικαθιστά το προφυλακτικό.


Η παραπάνω "είδηση" μπορεί να βρεθεί σε πολλές άλλες σελίδες του διαδικτύου και έχει δημοσιευτεί στον Ελληνικό και ξένο τύπο. Πρόσφατα, στις 24 Φεβρουαρίου 2007, στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, και στις σελίδες που είναι αφιερωμένες στην επιστήμη και τεχνολογία διαβάζουμε:

Σωτήρια περιτομή
Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ αναφέρει οτι πρόσφατη έρευνα για τα ευεργετικά αποτελέσματα της περιτομής σε σχέση με το AIDS όχι μόνο είναι απόλυτα ορθή, αλλά και μετριοπαθής. Η έρευνα που είχε γίνει υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ανέφερε οτι η περιτομή μειώνει σημαντικά την πιθανότητα μετάδοσης του HIV και η εφαρμογή της στο σύνολο των ανδρών της Υποσαχάριας Αφρικής θα μπορούσε να προλάβει τρία εκατομμύρια θανάτους τα επόμενα 20 χρόνια. Η έρευνα ανέφερε οτι η περιτομή μειώνει τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού σε ποσοστό 37%. Τώρα οι ειδικοί όχι μόνο επιβεβαιώνουν την έρευνα, αλλά υποστηρίζουν οτι νεότερα στοιχεία δείχνουν οτι η περιτομή μειώνει τον κίνδυνο κατά 60%. Η περιτομή μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης επειδή η ακροποσθία (το δέρμα που καλύπτετι την άκρη του πέους) αποτελείται από κύτταρα τα οποία ο HIV προσβάλλει εύκολα.

Προσπαθώντας να εμπεδώσω τα όσα διάβασα, καταλήγω στο παρακάτω συμπέρασμα:
Αυτοί οι κύριοι, με το ύφος της "αυθεντίας", μας λένε οτι, ειδικά για την Υποσαχάρια Αφρική, η περιτομή θα είναι η σωτήρια λύση στην αμφιλεγόμενη νόσο του "συνδρόμου" AIDS. Βέβαια ο κάθε εύπιστος, μη-Υποσαχάριος Αφρικανός, μπορεί να σπεύσει να υιοθετήσει την "θεάρεστη" αυτή μέθοδο για την σωτηρία του ... από τον HIV, παρ' ότι δεν θα πρέπει να πάψει, ακόμα και περιτμημένος, να χρησιμοποιεί προφυλλακτικό!
Και ακρωτηριασμένος και με επίδεσμο από λάτεξ κάτι τι...

Ας κάνουμε τώρα μια μικρή αναζήτηση για την περιτομή (circumcision στα Αγγλικά) και τι λένε για αυτήν κάποιοι από τους - για αιώνες - έμπρακτα ένθερμους υποστηρικτές της. Εννοώ εδώ τους Εβραίους. Ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά υπάρχει σήμερα ένα κίνημα μεταξύ Εβραίων, για την κατάργηση του βάρβαρου εθίμου της περιτομής στις τάξεις τους. Διάφορες τοποθεσίες στο διαδίκτυο διαδίδουν μεταξύ Εβραίων την ιδέα της κατάργησης της περιτομής, μεταξύ των οποίων η παρακάτω τοποθεσία:

http://www.jewsagainstcircumcision.org/

Δηλαδή Εβραίοι κατά της περιτομής.

Θα προσπαθήσω εδώ να μεταφράσω την αρχική σελίδα της παραπάνω τοποθεσίας και επιπλέον τις σελίδες που αναφέρονται στις αρνητικές συνέπειες, χωρίς όφελος, της ακρωτηριαστικής αυτής πρακτικής στον ιατρικό, ψυχολογικό και ερωτικό τομέα:

Αρχική σελίδα
Είμαστε μια ομάδα μορφωμένων και διαφωτισμένων Εβραίων, που συνειδητοποιούμε οτι η βαρβαρική, πρωτόγονη, βασανιστική, και ακρωτηριαστική πρακτική της περιτομής, δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ιουδαϊσμό.
Ο ίδιος ο ραβίνος Μωυσής Μαϊμονίδης, αναγνώρισε οτι η περιτομή γίνεται για να απευαισθητοποιήσει το πέος και να συγκρατήσει τον αυνανισμό.
Οι Εβραίοι είναι μερικοί από τους εξυπνώτερους ανθρώπους στον κόσμο. Είμαστε 1/3ο του 1% του πληθυσμού, όμως κρατάμε 33% των βραβείων Νόμπελ. Είμαστε αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουμε, οτι ο ακρωτηριασμός του πέους των μικρών αγοριών δεν είναι μια αποδεκτή πρακτική στους σύγχρονους χρόνους.

  • Μη φοβηθείτε να είστε ο πρώτος που θα αλλάξετε και θα οδηγήσετε τους γονείς σας, την οικογένεια και την κοινότητά σας στους σύγχρονους χρόνους! Η αρχική ευθύνη σας είναι να φροντίσετε το γιο σας, και όχι να ικανοποιήσετε την ανάγκη άλλων ανθρώπων για την παράδοση. Η κοινότητά σας θα δει τελικά το φως.
  • Τι σημαίνει η παράδοση για σας; Σημαίνει να βάζετε σε δεύτερη θέση την ευημερία του γιου σας; Ακολουθείτε τυφλά την παράδοση ακόμα και όταν ακρωτηριάζει και σακατεύει;
  • Μή φοβηθείτε να σκεφτείτε για τον εαυτό σας. Η περιτομή είναι βαρβαρική και είστε καλύτερος γονέας αν δεν ακρωτηριάσετε το πέους του γιου σας.
  • Μή φοβηθείτε να αμφισβητήσετε την παράδοση αντί να την αποδέχεστε τυφλά. Η περιτομή συνεχίζεται στην πίστη μας λόγω της πολιτικής κατήχησης, του φόβου της αλλαγής, και της αποκαλούμενης παράδοσης. Θυμηθείτε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες μας είναι τα προϊόντα αυτής της ίδιας πολιτικής κατήχησης.
  • Εάν σας έλεγαν να κάνετε περιτομή στο αιδοίο της κόρης σας, θα υπακούγατε τυφλά; Ή θα εξετάζατε τη διαταγή και θα επιλέγατε να προστατεύσετε την κόρη σας; Δεν θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε προς τα αγόρια μας με την ίδια εκτίμηση και το σεβασμό;
  • Μην φοβηθείτε τη θεία τιμωρία. Ο Θεός δεν έδωσε εντολή για την περιτομή. Στην αρχική έκδοση του Torah, το βιβλίο του J, η περιτομή δεν αναφέρεται ακόμη και. Σφάλλοντα άτομα επινόησαν την περιτομή ως τρόπο να χαλιναγωγηθεί ο αυνανισμός. Ακόμη και ο ραβίνος Μαϊμονίδης αναγνώρισε αυτό το γεγονός.


Ιατρικές πτυχές
Ο MGM (Γεννητικός Ακρωτηριασμός των Αρσενικών) είναι μια σκληρή, επώδυνη, ακρωτηριαστική, βασανιστική, βίαιη πράξη, χωρίς έγκυρο ιατρικό όφελος, που όχι μόνο παραβαίνει τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και παραβιάζει κάθε αρχή της ανθρώπινης ευγένειας και της ιατρικής ηθικής σε κάθε πολιτισμένη χώρα στον κόσμο. Το ίδιο το θεμέλιο της σύγχρονης ιατρικής είναι “πρώτα, μην προξενήσεις καμία βλάβη”. Αλλά, η περιτομή κάνει ακριβώς αυτό.
Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, η Αμερικανική Ακαδημία της Παιδιατρικής και οι ισοδύναμες οργανώσεις στον Καναδά, όλες δηλώνουν ότι η επαναλαμβανόμενη φόρμουλα της περιτομής δεν δικαιολογείται ιατρικά. Μεγαλώνοντας, ακούσαμε τους ίδιους μύθους που όλοι σας έχετε ακούσει - είναι μόνο ένα ψαλίδισμα, δεν βλάπτει. Ψέματα! Έχουν συνδέσει ηλεκτροκαρδιογράφους και ηλεκτροεγκεφαλογράφους με τα μωρά κατά τη διάρκεια της περιτομής. Η άνοδος της πίεσης του αίματός τους, τα κύματα του εγκεφάλου τους βγαίνουν έξω από το διάγραμμα, ενώ αυτά σπαρταρούν από τον πόνο, και καταλήγουν σε κατάσταση σοκ. Πονάει, πιστέψτε με.
Η περιτομή αφαιρεί υγιή, ερωτογόνο ιστό. Έχει υπολογιστεί από Καναδούς ερευνητές ότι μέχρι 80% του ερωτογόνου ιστού ενός αρσενικού ακρωτηριάζεται κατά τη διάρκεια μιας περιτομής.
Έχουμε ακούσει επίσης ανθρώπους να λένε, “είναι καθαρότεροι”. Εάν τα αγόρια μπορούν να μάθουν να φυσούν τη μύτη τους, να βουρτσίζουν τα δόντια τους, και να σκουπίζονται μετά την τουαλέτα, μπορούν να μάθουν να τραβούν πίσω την ακροποσθία τους και να πλένονται. (Παρεμπιπτόντως, η ακροποσθία είναι κανονικά συνδεμένη με την βάλανο και μπορεί να μην χωρίσει μέχρι την εφηβεία. Όταν αυτό συμβαίνει, πρέπει να αφεθεί μόνη, όχι να αποσυθεί βίαια).


Ψυχολογικές πτυχές
Οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε που συνειδητοποιούν τα ισόβια προβλήματα που προκαλούν με την περιτομή, επειδή δεν είναι γνώστες των φυσιολογικών λειτουργιών της ακροποσθίας, την βασική της ανατομία, ή τον προορισμό της στη ζωή. Χωρίς αυτή την γνώση η ακροποσθία θεωρείται ως κάτι που δεν έχει καμία αξία. Όλα τα σεξουαλικά μέρη μας είναι πολύτιμα, και απαραίτητα για την σωστή λειτουργία κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Επιπλέον, το βασανιστικά επίπονο τραύμα που επιβάλλουμε στα νήπια αγόρια, κατά την εκτέλεση της περιτομής "ανακαλωδιώνει" τον εγκέφαλό τους για να γίνουν βίαια, και προκαλεί βλάβη του εγκεφάλου.
Στο “Πληγές που ο χρόνος δεν θα θεραπεύσει: Η νευροβιολογία της κακοποίησης παιδιών” από τον Dr. Martin Teicher, διαπιστώθηκε ότι η επιβολή της σωματικής κακοποίησης στα μωρά, “πυροδοτεί μια κύμανση των ορμονικών αλλαγών, που "καλωδιώνουν" τον εγκέφαλο του παιδιού για να τα βγάλει πέρα σε έναν κακόβουλο κόσμο” . Τα αρσενικά γίνονται βίαια εξαιτίας της περιτομής. Είναι συνήθως αγόρια, που πηγαίνουν στο σχολείο και σκοτώνουν ανθρώπους: είναι βίαιοι δεδομένου ότι οι εγκέφαλοί τους έχουν "καλωδιωθεί" για τη βία από την παιδική ηλικία. Σπάνια ένα κορίτσι παίρνει ένα πυροβόλο στην τάξη και σκοτώνει ανθρώπους. Κάποιοι άνδρες λένε “θέλω ο γιός μου να μοιάζει με εμένα”. Εάν είχατε χάσει έναν βραχίονα, θα σκεφτόσασταν, για μια στιγμή, να αποκόψετε το βραχίονα του παιδιού σας έτσι ώστε “να μοιάζει με σας”; Βάφετε τα μαλλιά του, το βάζετε να φοράει έγχρωμους φακούς επαφής, τον κάνετε να υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση και να τρώει ότι κι εσείς, έτσι ώστε να “μοιάζει με σας”; Το γεγονός είναι ότι, εκτός αν το παιδί σας είναι ένας γενετικός κλώνος, δεν θα μοιάσει ποτέ με σας.


Σεξουαλικές πτυχές
Οι δυτικές κοινωνίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταδικάσουν τον θηλυκό γεννητικό ακρωτηριασμό στην Αφρική. Οι άνθρωποι πρέπει να ξανασκεφτούν την έννοια του “σεξισμού”. Είναι σεξισμός, όταν η ίδια πράξη θεωρείται αποτρόπαια στην περίπτωση που γίνεται στα κορίτσια, ενώ θεωρείται αποδεκτή όταν γίνεται στα αγόρια.
Γυναίκες, έχουν πει, “σκέφτομαι ότι ένα περιτετμημένο πέος είναι ελκυστικότερο”. Τι θα γινόταν εάν ο πατέρας σας σκεφτόταν πως οι γυναίκες χωρίς κλειτορίδες θα ήταν περισσότερο ελκυστικές και είχε αφαιρέσει την δική σας σε ηλικία οκτώ ημερών; Πώς θα αισθανόσαστε;
Τι θα γινόταν εάν ο αρραβωνιαστικός σας σας έλεγε ότι σκέφτηκε πως οι γυναίκες χωρίς κλειτορίδες ήταν περισσότερο ελκυστικές και δεν θα σας παντρευόταν, εκτός εαν αφαιρούσατε την κλειτορίδα σας (περιτέμνοντάς την); Θα το κάνατε; Ή, θα του λέγατε οτι αυτός δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλλει τα σεξουαλικά φετίχ του σε σας και θα διαλύατε τάχιστα τον αρραβώνα;
Ένα πρόσφατο βιβλίο, που δημοσιεύεται από μια γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνει ότι υπάρχουν σεξουαλικά μειονεκτήματα και για την γυναίκα από τον γεννητικό ακρωτηριασμό των αρσενικών. Δείτε στο
http://www.sexasnatureintendedit.com/


Στην πρώτη σελίδα της παραπάνω τοποθεσίας βλέπουμε σε μεγάλο πλαίσιο το παρακάτω κείμενο:

A Woman's Sexual Pleasure is Dramatically Decreased
during Intercourse
when the man's Penis has been Surgically-Altered
by CircumcisionNew book presents irrefutable evidence:penis Circumcision Harms Adult Sexuality
and Women are Profoundly Harmed,
As Well As Men

Καταλήγοντας θα έλεγα:
Ας το σκεφτούν καλύτερα μερικοί, αν θα πρέπει να εμπιστεύονται την κάθε προπαγάνδα, ακόμα κι αν φέρει επιστημονικό περιτύλιγμα. Όλα όσα ακούμε και βλέπουμε χάρη στα μέσα πληροφόρησης (ΜΜΕ) θα πρέπει να περνούν από πολύ ψιλό κόσκινο, και ο εγκέφαλός μας, ευτυχώς, το διαθέτει.

Εκείνο το "Οι Εβραίοι είναι μερικοί από τους εξυπνώτερους ανθρώπους στον κόσμο. Είμαστε 1/3ο του 1% του πληθυσμού, όμως κρατάμε 33% των βραβείων Νόμπελ" μάλλον ας το αφήσω ασχολίαστο προς το παρόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: