Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

OΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Από την έναρξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου το 1939 μέχρι τη λήξη του το 1945 πολλές δεκάδες εκατομμυρίων άνθρωποι στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και την Αμερική έχασαν τη ζωή τους.

Από αυτούς το ποσοστό των απωλειών στις μάχες δεν ξεπερνά το 15%. Οι υπόλοιποι πέθαναν από την πείνα, την αιχμαλωσία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους βομβαρδισμούς η ομαδικές εκτελέσεις αμάχων. Π.χ. στα περίπου 20 εκατομμύρια Ρώσσων νεκρών τα 17 εκατομμύρια χάθηκαν από την πείνα, τις εκτελέσεις και στα στρατόπεδα.

Στην Ελλάδα, αν οι νεκροί από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι την αποχώρηση των Γερμανών τον Οκτώβριο του 1944 έφτασαν περίπου στις 500.000, εξ αυτών οι ένοπλοι πεσόντες μας στην Αλβανία, τη «Γραμμή Μεταξά» και την Αντίσταση δεν φθάνουν τις 15.000.

Κι όμως η φοβερή αυτή πανανθρώπινη εκατόμβη δεν απασχολεί τη σημερινή ανθρωπότητα όπως είναι, δηλαδή στις συνολικές διαστάσεις της ως παγκόσμιας τραγωδίας, ως παγκόσμιας παραφροσύνης, ως παγκόσμιου ποταμού αίματος, όπως και πραγματικά είναι. Στην ιστορική συνείδηση του ανθρώπου μισόν αιώνα μετά την ανθρωποσφαγή ο Β Π.Π. έχει κάποια θέση ανάλογη με εκείνη των άλλων πολέμων.

Η επιστήμη της Ιστορίας του αφιερώνει όσες σελίδες του αντιστοιχούν συγκριτικά με τις άλλες μεγάλες πολεμικές συρράξεις και η Τέχνη ασχολείται με αυτόν χρησιμοποιώντας τον ως μία ακόμη πηγή έμπνευσης ανάμεσα στους χιλιάδες άλλους ιστορικούς ερεθισμούς, που ανέκαθεν αποτελούν θέματα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

* * *

Έτσι έχουν τα πράγματα σε πανανθρώπινη κλίμακα –κι έτσι είχαν πάντοτε– εκτός από ένα και μοναδικό στην Ιστορία φαινόμενο: την περίεργη, συνεχή, αδιάλειπτη εμμονή ενός μόνον εξ όλων των λαών που υπέστησαν τα δεινά και την αιμορραγία του Β Π.Π.

Ο λαός αυτός επί 50 χρόνια και με την ίδια –αν όχι αυξανόμενη– ένταση, προσπάθεια, δράσεις φανερές η κρυφές, πολιτικές έμμεσες η άμεσες, πληροφόρηση φαιά ή λευκή και κάθε άλλης μορφής δραστηριότητες έχει φθάσει στο σημείο να μονοπωλή στην ιστορική μνήμη της ανθρωπότητας αποκλειστικά για τον εαυτό του τον Πόλεμον αυτόν, σε βαθμό που σήμερα, όταν αναφέρεται κανείς στην τραγωδία του 1939-45, να την ταυτίζουν σχεδόν οι πάντες αυτομάτως και ασυνείδητα με την τραγωδία ενός και μόνο λαού.

Πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα που συνέβησαν στην Ανθρωπότητα, από τότε που μπήκε στην ιστορική εποχή.

* * *

Μιλάμε φυσικά για τον εβραϊκό λαό και το ολοκαύτωμά του. Αν μπορούσε κανείς να καταγράψη και να καταμετρήση τις αναφορές και πράξεις που έγιναν και γίνονται παγκοσμίως τις σχετικές με το θέμα αυτό τις τελευταίες δεκαετίες, θα διαπίστωνε ότι είναι πολλαπλάσιες όλων των αναφορών και πράξεων που έγιναν συνολικά από τα υπόλοιπα 100 περίπου έθνη που είχαν υποφέρει και «ματώσει» από την αγριότητα αυτής της πολυαίμακτης εκατόμβης. Δημοσιεύσεις, άρθρα, ιστορικά μυθιστορήματα, λογοτεχνήματα, μελέτες, ποιήματα, ντοκυμανταίρ, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, εορτές, τελετές, εκδηλώσεις, μουσικές παραγωγές, έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και ο,τι άλλο μπορεί να διαφημίση και να «πλύνη εγκεφάλους» παράγονται καθημερινά, κυκλοφορούν με αμείωτους ρυθμούς και έχουν μεταβληθή σε μία επικοινωνιακή πλημμυρίδα, που έχει κατακλύσει ολοκληρωτικά τον Πλανήτη και έχει διαποτίσει τα μυαλά και του τελευταίου ανθρώπου όπου Γης.

Μπροστά σ' ένα τέτοιο φαινόμενο, που όποιος μπορεί να το συνειδητοποιήση μένει εμβρόντητος, διερωτάται κανείς: Ποιό είναι το ελατήριο εκείνων που το δημιουργούν και το συντηρούν· είναι ελατήριο κάποιας λογικής σκοπιμότητας η είναι η νοσηρή έκφραση ενός παραλογισμού, μιας υστερίας η ακόμη μιας παράνοιας;

* * *

Εννοείται ότι το φαινόμενο αυτό, είτε το θεωρήσουμε νοσηρό είτε το δούμε ως σκοπιμότητα που έχει κάποιο λογικό στόχο, δεν θα μας αφωρούσε και δεν θα μας απασχολούσε, αν οι άνθρωποι, που αναλίσκονται στο να το συντηρούν και να το χρησιμοποιούν, δεν ενωχλούσαν και δεν ζημίωναν τους άλλους ανθρώπους, τους άλλους λαούς.

Όμως δυστυχώς δεν περιορίζονται να πραγματοποιούν τις δικές τους επιθυμίες. Ο ζήλος τους υπερέβη όλα τα εσκαμμένα, και η εκ μέρους τους διάπραξη ηθικών, πολιτικών και πνευματικών ατοπημάτων εις βάρος των άλλων είναι κατά συρροήν και κατ' εξακολούθησιν.

Αρχίζουν από το ηθικό πταίσμα της πλαγίας και αφανούς διοχέτευσης στην Παίδευση και Συνείδηση των λαών της άποψής τους για το ολοκαύτωμα και φθάνουν μέχρι και στο πνευματικό κακούργημα να καταφέρνουν να εισάγουν στη νομοθεσία των κρατών νόμους η διατάγματα απαγορευτικά για την επιστημονική έρευνα και την ελευθερία του λόγου· νόμους και διατάξεις μεσαιωνικής έμπνευσης, που αφήνουν κατάπληκτους όσους πληροφορούνται, ότι στις πιο φιλελεύθερες και πολιτισμένες γωνιές της Γης, όπως είναι η Δ. Ευρώπη και η Β. Αμερική, όχι μόνον απαγορεύεται η ιστορική έρευνα του ολοκαυτώματος, αλλά επιβάλλονται και βαρύτατες ποινές σ' όσους το επιχειρήσουν.

Είναι πασίγνωστοι οι δικαστικοί διωγμοί του σπουδαίου σύγχρονου Γάλλου φιλοσόφου Ροζέ Γκαρωντύ και οι βαρειές χρηματικές ποινές, που του επεβλήθησαν από τα γαλλικά δικαστήρια, όπως και ο διεθνής κατατρεγμός του Άγγλου ιστορικού Ντέιβιντ Ίρβινγκ και εν τέλει η σύλληψή του και μακρά φυλάκισή του στην Αυστρία, αλλά και πολλών άλλων, που τα παθήματά τους δεν γίνονται ευρέως γνωστά, παθήματα που υφίστανται για τον μοναδικό λόγο, ότι ερευνούν ιστορικά το αντικείμενο « ολοκαύτωμα».

«Πίστευε τι λένε οι Εβραίοι για το ολοκαύτωμά τους και μη ερεύνα», λοιπόν. Αυτή η ποινικοποίηση της έρευνας στις πιο πολιτισμένες χώρες ήταν το τελευταίο που θα μπορούσε να φανταστή κανείς πριν από 20 χρόνια. Κι όμως σήμερα αυτή είναι η πραγματικότητα.

* * *

Στο παρόν αφιέρωμα θα βρήτε επίσημα κείμενα-ντοκουμέντα, που αποκαλύπτουν, πως επιχειρείται πολιτικά και πως επιτυγχάνεται στην πράξη το απίστευτο αυτό γεγονός επιστροφής στον σκοταδισμό, τον μεσαιωνισμό και τον πρωτογονισμό.

Θα βρήτε επίσης τα ντοκουμέντα, που αποκαλύπτουν, πως επιτυγχάνεται μέσω της Κρατικής μας Παιδείας η επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου στα Ελληνόπουλα από την πιο τρυφερή τους ηλικία για ένα θέμα που αφορά σ' έναν ξένο λαό, πως διδάσκεται το «ολοκαύτωμα» στα νήπια Ελληνόπουλα –που δεν μαθαίνουν γρυ για το τι έπαθαν οι παππούδες τους από την πείνα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ομαδικές εκτελέσεις της Γερμανοκατοχής.

Εμείς θεωρούμε, ότι δεν πρέπει να σχολιάσωμε την θλιβερή αυτή πραγματικότητα στα σχολεία μας. Αν η Ελληνική Παιδεία, η πολυαίωνη-παγκόσμια Ελληνική Παιδεία, μας ενδιαφέρη, ας αναλάβη την ευθύνη του ο καθένας. Αν θέλουμε να την μετατρέψουμε σε προπαγάνδα ξένων απόψεων, ε, τότε ας πάη στο διάολο!



Aπό το Αφιέρωμα "Η Ελληνική Παιδεία του... Ολοκαυτώματος ", περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ, Φεβ. 2008

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μία ανισοβαρής ανάμνηση για τους νεκρούς του ΒΠΠ.
Επίσης είναι βλακώδης η ποινικοποίηση της οποιαδήποτε άποψης.

Αλλά: το ολοκαύτωμα έχει υπάρξει.
Και το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό.

Ερινύα είπε...

Ολοκαυτώματα έχουν πάψει να υπάρχουν απ' όταν έπαψε η συγκεκριμένη μορφή θυσίας σε θεούς (κατά κύριο λόγο στον Γιαχβέ του Ιουδαϊσμού), σύμφωνα με την οποία το θυσίασμα καιγόταν μέχρις εσχάτων.
Ακόμα και η χρήση αυτού του θρησκευτικού όρου για τον θάνατο ανθρώπων εξαιτίας καταναγκαστικών έργων, ελλειπούς διατροφής και ασθενειών είναι απαράδεκτη και όσον αφορά τα ίδια τα θύματα και για όσους ξεστομίζουν αυτή την ανοησία.

Να τονίσω εδώ οτι η κυρία Ρεπούση, η οποία ήθελε να "προστατεύσει" τους ελληνόπαιδες από τη διδασκαλία "σκληρών" ιστορικών γεγονότων σχετικών με τα γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής είναι υπέρμαχος της διδασκαλίας με λεπτομερείς περιγραφές των αμφισβητούμενων υπερβολών του λεγόμενου "ολοκαυτώματος" των Εβραίων.

Αταίριαστος είπε...

Όποιος δεν είναι τυφλωμένος από αντισημιτισμό μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει ποια είναι η διαφορά μεταξύ της καταστροφής που υπέστησαν οι Ρώσοι, οι Έλληνες και αυτής που υπέστησαν οι Εβραίοι. Οι πρώτοι σκοτώθηκαν απλά ως συνέπεια ενός πολέμου μοναδικής μέχρι σήμερα κλίμακας. Οι Εβραίοι εξοντώνονταν αδιάκριτα επειδή έτυχε να γεννηθούν Εβραίοι. Σε καμία χώρα όπου εισέβαλαν οι Γερμανοί δεν μάζευαν Ρώσους ή Έλληνες για να τους στείλουν σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα εξόντωσης. Μόνο για τους Εβραίους (και Τσιγγάνους-ομοφυλόφιλους) υπήρξε πρόβλεψη για "Τελική λύση" δηλαδή οριστική εξαφάνιση από προσώπου γης, με μεθοδικό, συστηματικό (σχεδόν βιομηχανοποιημένο) τρόπο.
Κι αν η ανθρωπότητα είχε τα μυαλά των συντακτών του Δαυλού, η "τελική λύση" θα είχε επιτευχθεί.
Πώς γίνεται τώρα αυτή η στάση να συνάδει με τον ελληνικό πολιτισμό, δεν θα το καταλάβω ποτέ.

Ερινύα είπε...

Αταίριαστε,

είναι δικαίωμα καθενός αν θα καταπιεί αμάσητα αυτά που του σερβίρουν ή αν θα τα ψάξει για την ορθότητά τους.
Το άρθρο αυτό δεν αποσκοπεί στη διερεύνηση των υπερβολών ή των εσκεμμένων ψευδών της ιστορίας και δεν θα ανοίξω εδώ τέτοια συζήτηση.

Για εμένα ο θρησκευτικός όρος ολοκαύτωμα από μόνος του γεννά υποψίες. Όλοι οι άλλοι λαοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις μιλούν για γενοκτονία σε βάρος τους. Κανένας άλλος λαός δεν προσπάθησε να μετατρέψουν την εις βάρος του γενοκτονία* σε θρησκεία...

* εφ' όσον υπήρξε: για παράδειγμα, πόσοι γηγενείς Αμερικανοί διασώθηκαν από το σύνολο και πόσοι ήταν αρχικά, πριν τις σφαγές εις βάρος τους; Πόσοι ήταν οι Εβραίοι πριν και πόσοι μετά το "ολοκαύτωμα";

Ερινύα είπε...

Και να προσθέσω οτι στο κάτω κάτω για εμένα είναι πιο σημαντικό να ασχοληθώ με τα θύματα εκ των ομοφύλων και συμπατριωτών μου και με το λόγο για τον οποίο οι Έλληνες δεν έλαβαν όχι μόνο Γερμανική αποζημίωση αλλά ούτε τα δανεικά και αγύριστα...

Ας το θέσω όμως και έτσι:

Άραγε πόσοι Ιρακινοί έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα από τις επιχειρήσεις των Αμερικανών εις βάρος της χώρας τους;
Γιατί να μην τους κάνουμε κι αυτούς θρησκεία;

Αταίριαστος είπε...

Ο όρος "ολοκαύτωμα" δημιουργήθηκε για αυτό το γεγονός, ακριβώς επειδή ήταν κάτι που ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο και γιατί δεν μπορούσε να περιγραφεί με καμία λέξη, ούτε και μ'αυτή της "γενοκτονίας".
Εάν ο όρος έχει θρησκευτική προέλευση, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την τραγωδία τους σε θρησκεία (πώς θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατόν;) -κι άλλοι όροι είχαν θρησκευτική προέλευση αλλά τελείως ξένη προς τη θρησκεία σημασία.
Αλλά πρόσεξε το άτοπο: μιλάμε για εκατομμύρια αθώους νεκρούς κι εσύ έχεις αντιρρήσεις για τις λέξεις που χρησιμοποιούνται...
Όπως και οι του Δαυλού που εκφράζουν αντιρρήσεις του τύπου:
1. Εντάξει, κι άλλοι είχαν νεκρούς.
2. Δεν ήταν δα και τόσο πολλοί.
Γιατί δεν λέτε στα ίσια αυτό που σκέφτεστε: "καλά τους έκαναν τους παλιοεβραίους και κρίμα που δεν τους έφαγαν όλους". Λίγη ειλικρίνεια ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

"επειδή ήταν κάτι που ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο"

Άν αγαπητέ μου διάβαζες την Ιστορία τότε θα μάθαινες ότι η γενοκτονία των Ελλήνων από τους Χριστιανούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σκυθόπολης ήταν κάτι που ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο και εδώ κάθε επόμενο.

Ερινύα είπε...

Τα πάντα έχουν το προηγούμενό τους. Ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα για του λόγου το αληθές:

Παλαιά Διαθήκη, Παραλειπομένων Α΄, Κεφ. 2

ΚΑΙ εγένετο εν τώ επιόντι έτει εν τή εξόδω τών βασιλέων καί ήγαγεν Ιωάβ πάσαν τήν δύναμιν τής στρατιάς, καί έφθειραν τήν χώραν υιών Αμμών· καί ήλθε καί περιεκάθισε τήν Ραββά· καί Δαυίδ εκάθισεν εν Ιερουσαλήμ· καί επάταξεν Ιωάβ τήν Ραββά καί κατέσκαψεν αυτήν. 2 καί έλαβε Δαυίδ τόν στέφανον Μολχόμ τού βασιλέως αυτών από τής κεφαλής αυτού, καί ευρέθη ο σταθμός αυτού τάλαντον χρυσίου, καί εν αυτώ λίθος τίμιος, καί ήν επί τήν κεφαλήν Δαυίδ· καί σκύλα τής πόλεως εξήνεγκε πολλά σφόδρα. 3 καί τόν λαόν τόν εν αυτή εξήγαγε καί διέπρισε* πρίοσι καί εν σκεπάρνοις σιδηροίς καί εν διασχίζουσι· καί ούτως εποίησε Δαυίδ τοίς πάσιν υιοίς Αμμών. καί ανέστρεψε Δαυίδ καί πάς ο λαός αυτού εις Ιερουσαλήμ.

* διαπρίω: 1. πριονίζω, κόβω (στα δύο) με πριόνι· 2. διαιρώ, χωρίζω· 3. τεμαχίζω· 4. τρίζω τα δόντια· 5. ταλαιπωρώ υπερβολικά, βασανίζω.


Και όμως, είναι δυνατόν οτι "κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την τραγωδία τους" (αφού την παραφούσκωσαν και τη γέμισαν με διάφορα εξογκώματα) "σε θρησκεία" (των άλλων)!!!

Αταίριαστος είπε...

Κατά σύμπτωση σήμερα στην εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας δημοσιεύεται ένα άρθρο του προέδρου της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας Εσδρά Μωυσή, όπου προτιμά τον όρο "γενοκτονία" κι ότι αποδέχεται τον όρο "Ολοκαύτωμα" μόνο επειδή έχει καθιερωθεί ιστορικά.
Η -πρωτότυπη- ιδέα (ή ιδεοληψία;) ότι οι Εβραίοι προσπαθούν να κάνουν την τραγωδία τους θρησκεία ένας θεός (ή δώδεκα αν προτιμάτε) ξέρει πώς προέκυψε!

Ερινύα είπε...

Αταίριαστε,

αυτό μόνο ένας Εβραϊκός νούς μπορεί να στο εξηγήσει. Εδώ μας έκαναν να προσκυνάμε τον Γιαχβέ για πάνω από 1600 χρόνια, εκεί θα κολλήσουνε;
Τη μέθοδο την περιγράφει σαφώς η Παλαιά Διαθήκη: Διείσδυστη στα κέντρα εξουσίας, αρχικά δια της υποταγής σε αυτήν, και στη συνέχεια με τη μέθοδο της φθοράς των θεσμών, της υποβοήθησης εχθρών και λοιπές ανάλογες μεθόδους, με τελικό στόχο την άλωση της εξουσίας. Το σενάριο αυτό περιγράφεται σε αρκετά σημεία της Παλαιάς Διαθήκης. Δεν το λέω εγώ και δεν έχετε παρά να τη διαβάσετε για να το διαπιστώσετε (όποιος αντέξει).

Όσο για τις υπερβολές του άρθρου στο οποίο μας παραπέμπεις, όποιος διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη θα τις βρεί μέσα. Όλα αυτά τα κακουργήματα τα διέπρατταν για αιώνες οι ανήκοντες στο "λαό Ισραήλ", με την προτροπή και τη συνεργασία του Γιαχβέ, σύμφωνα με το δικό τους ιερό βιβλίο. Ακόμα κι αν πρόκειται για "μυθολογία" δείχνει το επίπεδο πολιτισμού και τις προθέσεις ενός σκληρού και αδίστακτου ιερατείου.
Μικρό παράδειγμα έδωσα παραπάνω.

Δεν έχω δει κανέναν Παλαιστίνιο να εξιστορεί με παραπλήσιο τρόπο τα δεινά που έχει υποστεί ο λαός της Παλαιστίνης από "τον Ισραήλ", διεκδικώντας τη μοναδικότητα και την μονοπώληση της ιστορικής μας μνήμης.

Υπάρχουν και λαοί με αξιοπρέπεια, ευτυχώς...

Αταίριαστος είπε...

Οι Εβραίοι μας έκαναν να προσκυνάμε τον Γιαχβέ; Απηχείς την τελείως εξωπραγματική άποψη ότι ο χριστιανισμός ήταν μία συνωμοσία των Εβραίων για να καταστρέψουν τον Ελληνισμό. Θα πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία τους, αφού στο εξής τράβηξαν τα πάνδεινα από τους οπαδούς του -υποτιθέμενου- δημιουργήματός τους!

Σημασία όμως δεν έχει αυτό αλλά το έξής:

Είναι δυνατόν κείμενα που κινούνται μεταξύ μύθου και θεολογίας, γραμμένα προ πολλών αιώνων, να τα συγκρίνουμε με αδιαμφισβήτητα, φρικαλέα και πέραν πάσης λογικής γεγονότα που συνέβησαν από -υποτίθεται- πολιτισμένους λαούς μόλις πριν από μισό αιώνα; Αν ναι, τότε κάποιο πρόβλημα έχω εγώ.

Ερινύα είπε...

Για το τι είναι αδιαμφισβήτητο και τι όχι να μου επιτρέψεις αταίριαστε να έχω την δική μου άποψη. Η κατασκευή μύθων δεν σταμάτησε ποτέ.

Μήπως έπαψαν να υπάρχουν ιερατεία και δεν το κατάλαβα;

Ανώνυμος είπε...

Ερινύα,
σε αυτό το ποστ είσαι εντελώς λάθος. Όπως και ο Δαυλός φυσικά.

Συμφωνώντας με τον Αταίριαστο, είτε το πει κανείς ολοκαύτωμα είτε γενοκτονία δεν αλλάζει η ουσία.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι Εβραίοι. Όπως και πουθενά στον κόσμο.

Ερινύα είπε...

Πάρη,

είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα. Το ποιός είναι λάθος και ποιός σωστός, αυτό το γνωρίζει μόνο η ... Θεά Αλήθεια.

Pan είπε...

Καλησπέρα.

Δεν θα μπω στην αντιπαράθεση περί Ολοκαυτώματος.

Αυτό που εμένα με θλίβει είναι ότι οι απόγονοι εκείνων που υπέστησαν τόσα δεινά συμπεριφέρονται σε ένα άλλο λαό με σχεδόν ισάξια σκληρότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν επόμενο το εξώφυλλο του Δαυλού να προκαλέσει αντιδράσεις σε μια Ελλάδα όπου ο θάνατος ενός αρχιερέα μιας θρησκείας εκ διαμέτρου αντίθετης με τον Ελληνισμό μονοπωλεί για μέρες τα Μ.Μ.Ε. (χωρίς καν να χρειστεί να αναφερθεί κανείς στον βίο του).
Αξίζει να σημειωθεί πάντως η δήλωση του πρώτου πρόεδρου του Ισραήλ, που ασφαλώς ιδρύθηκε μετά το "Ολοκαύτωμα", ότι είναι προτιμότερο να υπάρχουν συγκεντρωμένες κάποιες χιλιάδες εβραίων σε ενα κομμάτι γης παρά εκατομμύρια από αυτούς να ειναι διεσπαρμένοι σε όλο τον κόσμο..
Ίσως κάποια πράγματα να φαίνονται εξωφρενικά και δημιουργήματα νοσηρής φαντασίας σήμερα μετά από την υποδούλωση κάθε κριτικής ικανότητας αλλά το ίδιο δεν συνέβη και με τον Ιουλιανό, τον Νέρωνα, την 11/9, και και και...

ε είπε...

Ο Άρης, έγραψε:

Ήταν επόμενο το εξώφυλλο του Δαυλού να προκαλέσει αντιδράσεις σε μια Ελλάδα

Εμένα αυτό που με προβληματίζει και με λυπεί είναι ότι δεν έχω καταφέρει να βρω τον Δαυλό στο περίπτερο απ' όπου τον αγόραζα από το τεύχος Δεκεμβρίου και έπειτα. Σήμερα πέρασα το πρωί μήπως και δω το τεύχος Ιανουαρίου αλλά τζίφος.

ENDYMION είπε...

Εδώ ο ΔΑΥΛΟΣ κατάφερε να απογοητεύσει τους φυσικούς του συμμάχους υβρίζοντάς τους και λιδωρώντας τους, δεν δεν εξόργιζε τους Χριστιανούς;

amakrid είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
amakrid είπε...

Η κατασκευή μύθων δεν σταμάτησε ποτέ.

Όχι μόνον το ολοκαύτωμα των Εβραίων, ενδεχομένως αποτελεί μύθο, αλλά και το "Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου", όπου υποτίθεται ότι το 1866, ο εβραιοχριστιανός ηγούμενος της μονής, Γαβριήλ, ανατινάχθηκε μαζί με τους πολιορκημένους κρητικούς επαναστάτες, παίρνοντας μαζί του και τους Τούρκους επιδρομείς.

Ολοκαυτώματα έχουν πάψει να υπάρχουν απ' όταν έπαψε η συγκεκριμένη μορφή θυσίας σε θεούς (κατά κύριο λόγο στον Γιαχβέ του Ιουδαϊσμού), σύμφωνα με την οποία το θυσίασμα καιγόταν μέχρις εσχάτων.

Η χρήση του όρου "ολοκαύτωμα" από τους εβραιοχριστιανούς, από μόνος του γεννά υποψίες.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

"Ολοκαυτώματα έχουν πάψει να υπάρχουν απ' όταν έπαψε η συγκεκριμένη μορφή θυσίας σε θεούς κατά κύριο λόγο στον Γιαχβέ του Ιουδαϊσμού"

Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης δεν ήταν ολοκαύτωμα στον Γιαχβέ;

ENDYMION είπε...

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΧΑΜΕΝΗ:


http://ermionh.blogspot.com/2008/02/blog-post_2501.html

Ανώνυμος είπε...

Ενδυμίωνα, ο Δαυλός δεν είχε ποτέ συμμάχους.
Οι "σύμμαχοι" νόμιζαν, ότι είχαν τον Δαυλό.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μακρυά πήγατε.!.. Εσείς οι υπέρμαχοι του "Δαυλού" (που φυσικά εξαφανίστηκε από τα περίπτερα!!!???!!!. Όχι θα τον αφήνανε) δεν φοβάστε ότι θα σας βρούνε όσο και ανώνυμοι να είστε.;.. Υποτιμάτε τις ικανότητες της IRGOUN (κάπως έτσι δεν γράφεται;)
Προσέχετε. Εχουνε γίνει πολά στον κόσμο. Αν είσαστε στην Βόρειο Αμερική, θα σας είχαν ηδη χώσει μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Αταίριαστος είπε...:
"Σε καμία χώρα όπου εισέβαλαν οι Γερμανοί δεν μάζευαν Ρώσους ή Έλληνες για να τους στείλουν σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα εξόντωσης."

Όχι κύριε αταίριαστε νεοφασίστα...

Μόνο και μόνο από τον 20ο αι. μ.χ.θ.:

1)Να σου θυμίσω την γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων από τους Νεότουρκους;

2)Να σου θυμίσω την γενοκτονία των Μικρασιατών Ελλήνων (Ιώνων, Πισίδων κ.λπ) από τους Νεότουρκους και το τομάρι της ιστορίας Μουσταφά Κεμάλ;

3)Να σου θυμίσω το "ολοκαύτωμα" των Καλαβρύτων;;;

4)Να θυμίσω επίσης την εξόντωση Ελλήνων από τους Σοβιετικούς επειδή ήταν απλά Έλληνες.



Κατά τα άλλα το υπουργεία εθνικής παιδείας και η δασκάλα γαλλικών ασχολείται κυρίως με το λεγόμενο "ολοκαύτωμα των εβραίων". Με τους Ελληνες πότε θα ασχοληθεί;;;;
.

Αγγελος είπε...

Είναι αλήθεια ότι η χρήση της λέξης "ολοκαύτωμα" για το διωγμό των Εβραίων από το Χίτλερ είναι σχετικά καινούργια. Οι παλιότεροι λέγαν απλώς "διωγμός".
Είναι επίσης γεγονός ότι ορισμένοι εβραϊκοί κύκλοι εκμεταλλεύονται το τραγικό αυτό συμβάν και τη ντροπή που νιώθουν εκείνοι που στον τόπο τους συνέβη, που η αστυνομία ή κάποιες ομάδες της πατρίδας τους συνέπραξαν, που οι πατεράδες τους ωφελήθηκαν άμεσα ή έμμεσα, κλπ. κλπ., για να εκμαιεύσουν αποζημιώσεις ή να φιμώσουν την κριτική κατά της σημερινής πολιτικής του Κράτους του Ισραήλ.
Υπάρχει όμως διαφορά ανάμεσα στη σφαγή των ηττημένων (αυτό που έκανε ο Δαυίδ στους υιούς Αμμών ή οι σύγχρονοι του Ευρυπίδη Αθηναίοι και Σπαρτιάτες στους Μηλίους και Πλαταιείς αντιστοίχως) και στη σχεδιασμένη προσπάθεια εξολόθρευσης μιας ολόκληρης εθνοφυλετικής ομάδας όπου κι αν βρισκόταν - όχι μόνο δηλαδή των Εβραίων της Γερμανίας, που έστω (στο διεστραμμένο νου του Χίτλερ) εμόλυναν την καθαρότητα και υπονόμευαν την αρετή του γερμανικού έθνους, αλλά και των Εβραίων της Πολωνίας, της Ρωσίας ή της Ελλάδας! Είναι σαν να θέλει κάποιος δικός μας τουρκοφάγος να σφάξει όχι μόνο τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης (για να καθαρίσει την Ελλάδα από το μιαρό τους αίμα, qu'un sang impur abreuve nos sillons) ή έστω και της Ανατολικής (για να πάρει την Πόλη), αλλά και τους Ουιγούρους της Κίνας - επειδή είναι Τούρκοι!

Kavo Papas είπε...

Το πρόβλημα είναι Αγγελε ότι από όλες τις γενοκτονίες που έγιναν (όπως και από αυτές που θα γίνουν μιά και τίποτε δεν άλαξε) ειδικά ΜΙΑ είναι αυτή στην οποία βασίζεται η μεγαλύτερη προπαγάνδα που γνωρισε ο κόσμος. Αυτή μόνο η προπαγάνδα θα έκανε τον Γκέμπελς να στρυφογυρίζει στον τάφο του.