Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2007

AIDS και "κουφές" ειδήσεις!

Επανέρχομαι στο θέμα του AIDS, για να αναφερθώ σε κάποιες σχετικές ειδήσεις εφημερίδων του καλοκαιριού, που αφήνουν μια περίεργη "ξινή" γεύση και στον πιο καλόπιστο αναγνώστη.

Την μια είδηση την είχα διαβάσει στο Βήμα, όπου έγραφε, ούτε λίγο ούτε πολύ, οτι ο τρόπος καταστροφής των εγκεφαλικών κυττάρων από τον ... ιό του AIDS εντοπίστηκε, αναγνωρίστηκε ο μηχανισμός και - ώ του θαύματος - κάποιοι "επιστήμονες" έκαναν την περισπούδαστη εργασία τους για αυτή την μάστιγα του εγκεφάλου, δηλαδή τον άθλιο ... HIV, γνωστό ως ιό του AIDS.

Εννοείται τώρα, ελάτε μην κάνετε τον κουτό, οτι μας είναι γνωστό πως ο HIV προκαλεί άνοια (!) - διότι φαίνεται οτι, παρότι δεν το γνωρίζουμε, όλοι ... γνωρίζουμε πως το σύνδρομο AIDS προκαλεί συν τοις άλλοις και άνοια!

Απολαύστε την είδηση από το news in.gr


Μηχανισμοί κυτταρικού θανάτου
Έρευνα εξηγεί γιατί ο HIV μπορεί να προκαλέσει άνοιαΜοντέλο του HIV σε υπολογιστή


Φιλαδέλφεια


Έπειτα από 20 χρόνια έρευνας, Αμερικανοί επιστήμονες φαίνεται ότι εξήγησαν γιατί το ένα τέταρτο των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS εκδηλώνουν άνοια. Τα κύτταρα του εγκεφάλου νεκρώνονται από πρωτεΐνες που παράγει ο ίδιος HIV.


Ο τρόπος με τον οποίο ο ιός του AIDS καταστρέφει τους νευρώνες είναι «εξαιρετικά ασυνήθιστος» αναφέρει ο Ρότζερ Πόμερανς, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson στη Φιλαδέλφεια. Ο HIV δεν προκαλεί φλεγμονή του εγκεφάλου ή αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων, όπως η μηνιγγίτιδα και ο έρπης.


Όπως αναφέρει την Τρίτη το BBC, η μέχρι σήμερα επικρατούσα θεωρία ήταν ότι ο ιός καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα έμμεσα, προσβάλλοντας αμυντικά κύτταρα που ονομάζονται μακροφάγα, τα οποία με τη σειρά τους εκκρίνουν κυτταροτοξικές ουσίες, κυτοκίνες και χημοκίνες.


Ωστόσο το φαινόμενο του κυταρικού θανάτου στον εγκέφαλο δεν είχε διαλευκανθεί επαρκως και συνέχιζε να προβληματίσει τους επιστήμονες.


Όπως αναφέρουν σε δημοσίευσή τους στο έγκριτο Proceedings of the National Academy of Sciences, οι ερευνητές εξέτασαν εγκεφαλικά κύτταρα και Τ-λεμφοκύτταρα (αμυντικά κύτταρα στο αίμα) μολυσμένα με τον HIV. Ο ιός αφαιρέθηκε τεχνητά από ορισμένα από αυτά τα κύτταρα.


Όταν ο ιός ήταν παρών, τα Τ-λεμφοκύτταρα σκότωναν τους νευρώνες. Αντίθετα, όταν από τα Τ-λεμφοκύτταρα είχε απομακρυνθεί ο HIV και οι πρωτεΐνες του, οι νευρώνες επιζούσαν. «Από τη στιγμή που ιός είχε απομακρυνθεί, τίποτα από τα Τ-κύτταρα δεν σκότωνε τους νευρώνες» αναφέρει ο Δρ Πόμερανς.


Οι ερευνητές κατάφεραν μάλιστα να προσδιορίσουν δύο βιοχημικούς μηχανισμούς που οδηγούσαν σε κυτταρικό θάνατο. «Πιστεύουμε ότι είναι κυρίως ο ιός και οι ιικές πρωτεΐνες που προκαλούν τον νευρωνικό κυτταρικό θάνατο, και ίσως γνωρίζουμε τα ακριβή μονοπάτια που εμπλέκονται» σχολιάζει ο Πόμερανς.


Με άλλα πειράματα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι κυτοκίνες και οι χημοκίνες ήταν παρούσες σε χαμηλά επίπεδα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο.


Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που ακολουθούν την αντιρετροϊική θεραπεία HAART έχουν μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν άνοια λόγω του HIV.Μη μου πείτε τώρα οτι δεν το ξέρατε πως το ¼ των ασθενών (να τους εκλάβουμε ως ασθενείς του AIDS τώρα αυτούς ή ως απλούς φορείς του HIV, αυτό δεν το κατάλαβα), που "έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS" εκδηλώνουν άνοια! Προσέξτε στο τέλος του άρθρου το επιστέγασμα της "έρευνας": Συγκεκριμένη μόνο αντιρετροϊκή θεραπεία μπορεί, σύμφωνα με ... παλαιότερη έρευνα να μειώσει την πιθανότητα άνοιας εξαιτίας του ... HIV!


Πολύ ωραία! Μα τι είναι αυτό που διαβάζω τώρα σχετικά στην τοποθεσία της Μαρίας Παπαγιαννίδου; Για δείτε κάτω από τον τίτλο "AMEΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ!".
Αποδεδειγμένη απάτη λοιπόν η υπόθεση. Και να πούμε πως δεν φαινόταν εξ αρχής! Αλλά έπρεπε να το γράψει κάποια εφημερίδα, για να το πιστέψουν αυτοί που νομίζουν πως όποιος περί συνωμοσιών ομιλεί – συνωμοσιολογεί κατά την κοινή έκφραση – είναι συνωμότης!


Ε, δεν το πιστεύω!
Έχουν δίκιο λοιπόν αυτοί που μας συνιστούν να είμαστε πτωχοί τω πνεύματι. Πώς αλλιώς θα πάρουμε τη σωστή θεραπεία για να εξορκιστούν από μέσα μας τα δαιμόνια, όταν είμαστε τόσο άπιστοι! Αν εμείς δεν πάρουμε τις θεραπείες αυτές, ακόμα κι αν είναι ακατάλληλες, πώς θα καταλήξει η επιστήμη στα σωστά συμπεράσματα για τις παρενέργειες τόσων νέων ουσιών και πώς θα προαχθεί η επιστήμη;


Αλλά, ας αφήσω τον μαύρο αστεϊσμό (black humor στα Ελληνικά) και ας δούμε το επόμενο άρθρο, που το είχα διαβάσει στην Καθημερινή και το οποίο, χωρίς κανέναν ενδοιασμό μας ενημερώνει πως ο άθλιος αυτός ο HIV έχει τρυπώσει στις στοές των ορυχείων και ειδικά των ... χρυσωρυχείων όπου κάνει οργιώδη πανηγύρια μέσα στα σώματα ακόλαστων ανθρακωρύχων, πολλαπλασιαζόμενος περισσότερο και από τα ... κουνέλια. Ε ρε χαρές ο HIV!


Δεν φταίνε, σύμφωνα με το άρθρο, οι συνθήκες ζωής και εργασίας στα ορυχεία για τα χάλια των ανθρακωρύχων, αλλά τα εξής φοβερά: Πρώτα απ' όλα το νεαρόν της ηλικίας, σε συνδυασμό με την αμορφωσιά και, βέβαια, οι αχαλίνωτες σεξουαλικές ορμές αυτών των ακόλαστων εργατών. Ορμούν λοιπόν, μόλις τελειώσουν την δωδεκάωρη βάρδια εργασίας μέσα στις βαθύτερες στοές, ανάθεμά τους, και χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις κάνουν επιδρομή στα ανάλογα "μαγαζιά", στα οποία επιδίδονται σε κάθε είδους σεξουαλική κραιπάλη (χαρά στο κουράγιο τους)!


Απολαύστε το – πολύ περίεργο – άρθρο από την Καθημερινή:


Εργάτες στην παγίδα του έιτζ
Επέλαση του ιού στα ορυχεία, από την Αφρική μέχρι τη Ρωσία και την Κίνα, με θύματα νέους εργαζομένους


ΛΟΝΔΙΝΟ. Από την Αφρική έως τη Ρωσία, το Περού και την Κίνα οι εταιρείες εκμετάλλευσης και εξόρυξης του πλούτου της Γης συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται αντιμέτωπες μ' ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: η επέλαση του έιτζ αποδεκατίζει τις επιχειρήσεις τους, εύκολο πεδίο βολής λόγω συνθηκών, άγνοιας και ηλικίας του εργατικού δυναμικού. Ανδρες νέοι, σεξουαλικά δραστήριοι, ευάλωτοι στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το άγχος πέφτουν μαζικά στην παγίδα του ιού HIV.

«Πήραμε μηδέν


«Η επιδημία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, είναι χειρότερο απ' ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε και υπάρχουν πολλά κρούσματα που δεν έχουν διαγνωστεί και αναφερθεί», περιγράφει ο Μπράιαν Μπρινκ, στέλεχος της ιατρικής ομάδας της Angloamerican, στη Ν. Αφρική.


Η Angloamerican, που εκμεταλλεύεται τα νοτιοαφρικανικά κοιτάσματα χρυσού και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο αντιλήφθηκε το πρόβλημα πριν από 21 χρόνια, όταν τέσσερις από τους συνολικά 18.450 εργάτες της στη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Δύο δεκαετίες μετά, ο ένας στους τρεις είναι μολυσμένος και η χώρα αποδεικνύεται αφετηρία μιας παγκόσμιας επιδημίας, προειδοποιεί η εταιρεία, αναγνωρίζοντας ότι οι δικές της προσπάθειες απέτυχαν. «Δεν την σταματήσαμε. Αντίθετα, εάν γυρνούσα πίσω το χρόνο για να μας βαθμολογήσω θα έλεγα ότι πήραμε μηδέν», δήλωσε ο κ. Μπρινκ.


Σύμφωνα με στοιχεία του Ρόιτερς, το έιτζ εξαπλώνεται ραγδαία στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία, περιοχή με άφθονο ορυκτό πλούτο, αλλά και χαμηλό επίπεδο διαβίωσης. Αρκεί να σημειωθεί ότι ο αριθμός των φορέων του έιτζ στην κεντρική Ασία εικοσαπλασιάστηκε μέσα σε μία δεκαετία φθάνοντας, το 2005, το 1,5 εκατομμύριο άτομα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ουζμπεκιστάν, που διαθέτει τεράστια κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, τσίγκου, άνθρακα και ουρανίου και αποτελεί σταυροδρόμι διακίνησης ναρκωτικών. Ο αριθμός των αναφερθέντων κρουσμάτων στο Ουζμπεκιστάν τριπλασιάστηκε, μεταξύ 2003 - 2005, φθάνοντας τα 31.000 άτομα.


Πολλοί από τους εργάτες των ορυχείων θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους δουλεύοντας σε μεγάλο βάθος, ένα μεγάλο ποσοστό εργάζεται δώδεκα ώρες την ημέρα με ελάχιστα διαλείμματα επί δέκα συνεχείς ημέρες, ενώ επίσης μεγάλο ποσοστό είναι μετανάστες, παρά τις προσπάθειες των μεγάλων εταιρειών να σταματήσουν τις προσλήψεις αλλοδαπών. Η απουσία κοινωνικών περιορισμών που θα ίσχυαν στην πατρίδα, η μοναξιά και ο κίνδυνος επιδεινώνουν τη θέση τους. Μεταξύ των πιο σοβαρών λόγων για την αύξηση των κρουσμάτων του έιτζ, το Ρόιτερς καταγράφει: την ηλικία των εργατών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους μόλις έχουν εξέλθει από την εφηβεία επίσης την πρόσβαση σε αφθονία ιερόδουλων· την κακή πληροφόρηση ή την έλλειψη πληροφόρησης για το έιτζ· και τέλος την ανεπαρκή πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες.

Εξαρση στη Ρωσία


Στη Ρωσία, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο χρόνια και το 2005 καταγράφηκαν 1,2 εκατομμύρια θύματα της μάστιγας. Στο Ιρκούτσκ, την πέμπτη μεγαλύτερη περιοχή χρυσωρυχείων της χώρας το ποσοστό των μολύνσεων είναι τρεις φορές υψηλότερο από τον ρωσικό μέσο όρο. Στην Κίνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, το 2005 μολύνθηκαν 650.000 άτομα, αύξηση κατά 23% σε δύο χρόνια. Εάν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός εξάπλωσης, έως το 2015 θα έχουν προσβληθεί στην Κίνα 1,9 εκατ. άτομα. «Αυτές οι χώρες δεν πρέπει να πέσουν στην ίδια παγίδα που έπεσε η Νότια Aφρική», δήλωσε ο Λένοξ Μακούτο, μέλος της υπηρεσίας υγείας των Νοτιοαφρικανών ανθρακωρύχων.Βλέπετε που σας τα έλεγα; Προσέξτε ιδιαίτερα το πατρικό ενδιαφέρον των εκμεταλλευτριών – εταιρειών των ορυχείων! Αυτοί οι καλοί άνθρωποι κόπτονται σε τέτοιο βαθμό για την καλή υγεία των εργατών τους, που έχουν ιδιαίτερα ιατρικά τμήματα και εξετάζουν τους σεξουαλικά ακόρεστους εργάτες για να εντοπίσουν στο αίμα τους τον HIV. Κάποιος θα πρέπει να απονείμει τα εύσημα σε αυτές τις φιλάνθρωπες εταιρείες!


Αλλά υπάρχουν κάποιοι σαν εμάς, που τολμάμε και βλέπουμε με στραβό μάτι κάτι τέτοιες ειδήσεις. Έχουμε δε το θράσος να λέμε και τη γνώμη μας. Ίσως, διότι είναι εμφανές, πως η φερόμενη ως επιστήμη μπορεί πολύ εύκολα να μετατρέπεται στο καλύτερο όπλο των απατεώνων του παρόντος και του μέλλοντος, δυστυχώς...

1 σχόλιο:

Βερενίκη είπε...

Είναι πλέον φανερό ότι αυτοί οι άνθρωποι που εχουν στήσει και συντηρούν αυτή την απάτη κάθε φορά επινοούν νέους τρόπους να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και να μας τρομοκρατήσουν.
Όσο είμαστε αρνητικοί να ψάξουμε και να αμφισβιτήσουμε αυτοί θα αλωνίζουν...