Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Για την Επαίσχυντη Δανειακή Σύμβαση - Για να μην Ξεχνιόμαστε

"... Η αλήθεια είναι οτι το μνημόνιο δεν είχε σχεδιαστεί ποτέ για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του. Ούτε στόχος του ήταν η ανάταξη της Ελληνικής Οικονομίας. Βασικός στόχος ήταν η συντριβή των αντιστάσεων του ελληνικού λαού, ώστε να περάσουν οι 'διαρθρωτικές αλλαγές', στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Τόμσεν. Αυτές ήταν εξαρχής το ζητούμενο. Πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική στις διεθνείς χρηματαγορές, που αποκαλείται μετατροπή του χρέους σε εμπράγματες αξίες. Είναι η προσπάθεια των δανειστών να καλύψουν το χρέος που δεν μπορεί να πληρωθεί με εμπράγματες αξίες και περιουσιακά στοιχεία. Η μετατροπή αυτή γίνεται συνήθως με 3 τρόπους - εξασφάλιση του χρέους με 1) δημόσια περιουσία, 2) ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία και 3) με αναδιάρθρωση.
Ποιά είναι η ουσία όλων αυτών; Η εκποίηση της χώρας στο σύνολό της, χωρίς καν να ανακουφιστεί από το δημόσιο χρέος έστω και λίγο. Η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο -το οποίο αποτελεί παράρτημα της δανειακής- εξασφαλίζουν οτι ολόκληρη η χώρα τίθεται στη διάθεση των δανειστών και της τρόϊκας. Όχι μόνο η δημόσια περιουσία, αλλά και το εθνικό έδαφος, όπως και τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία..."

Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος - Αναλυτής - Συγγραφέας

Το παραπάνω είναι μικρό απόσπασμα άρθρου του τρέχοντος τεύχους (Νοεμβρίου 2010) του περιοδικού Hellenic Nexus.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παρακάτω αποσπάσματα τηλεοπτικών συνεντεύξεων -σπανίως ακούμε να μιλάνε στα ΜΜΕ με τέτοια σαφήνεια για την τεράστια προδοσία σε βάρος της χώρας μας και του λαού της. Δείτε τα βίντεο παρακάτω:

Τι υπέγραψε ο Παπανδρέου στο ΔΝΤ 1/2





Τι υπέγραψε ο Παπανδρέου στο ΔΝΤ 2/2




Ο Δ. Καζάκης για τον μηχανισμό στήριξης και τον Καλλικράτη




Για να γελάμε (;) από εδώ και πέρα με όσους ισχυρίζονται οτι ψήφισαν το μνημόνιο με πόνο ψυχής, γιατί διαφορετικά δεν θα είχαν χρήματα για να πληρώνουνε μισθούς και συντάξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: