Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Η Πλανη του HIV-AIDS και Η Αγωγή της Μαρίας Παπαγιαννίδου Κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Για την πλάνη της υπόθεσης του προκαλούμενου από τον υποτιθέμενο ιό HIV συνδρόμου του AIDS έχει γίνει πολλές φορές αναφορά σε αυτό το ιστολόγιο. Σήμερα επιλέγω να αναρτήσω τα βασικά σημεία της Αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου και αρμοδίων φορέων του, που κατατέθηκε από την Μαρία Παπαγιαννίδου τον Ιούλιο του 2009. Όλο το κείμενο αναρτάται όπως ακριβώς βρίσκεται και στον δικτυακό τόπο της Μαρίας Παπαγιαννίδου και έχει ως εξής:

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Της Μαριας Παπαγιαννιδου, δημοσιογραφου, κατοικου Αθηνων, .........

Κ Α Τ Α

1. – Tου Ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργο Οικονομικών

2. – Του Υπουργειου Υγείας και Πρόνοιας, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας, που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα,

3. - Tου Ν.Π.Ι.Δ., με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα

4. - Tου Εθνικου Οργανισμου Φαρμακου, που εδρευει στην Αθηνα, οδος Βας. Σοφιας αρ.

5. - Tου Ν.Π.Δ.Δ «Περιφερειακο Λαικο Νοσοκομειο Αθηνων», που εδρευει στην Αθηνα, οδος Μικρας Ασιας αρ.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

- Ελλειμμα νομιμότητας στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης.

Το να ανακοινώνεις σε κάποιον ότι έχει μολυνθεί από έναν θανατηφόρο ιό ή ότι μπορεί να μολυνθεί, είναι μάλλον σοβαρό για να το αφήσεις χωρίς αποδείξεις. Θα έπρεπε να του προσφέρεις τόση πληροφόρηση για το θέμα ώστε να είναι σε θέση να δώσει «συγκατάθεση κατόπιν ενημέρωσης» πριν κάνει το τεστ που θα τον βγάλει ετοιμοθάνατο και πριν αρχίσει τη θεραπεία για την υποτιθέμενη αρρώστια που τον βρήκε. Προσωπικά, δεν έλαβα επαρκή πληροφόρηση για το νεόκοπο σύνδρομο. [Και βεβαιως η μεγιστη πλειοψηφια των «οροθετικων» η και των «ασθενων του AIDS » ιδιες καταστασεις εχουν βιωσει και βιωνουν και σημερα ακομα...] Δεν με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ούτε για την ύπαρξη του ιού, ούτε για την παθογένειά του, ούτε για τη μεταδοτικότητά του μέσω σεξ, ούτε για την ανίχνευσή του με οποιοδήποτε τεστ, και ότι όλα αυτά βασίζονται σε μια τεχνητή επιστημονική ομοφωνία που διογκώνεται καθημερινά με νέες γενναίες επιχορηγήσεις. Δεν έλαβα γνώση ζητημάτων που αγγίζουν τη σφαίρα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, ή τη λογοκρισία των κριτικών αντιρρήσεων πάνω στο θέμα. Μου έδωσαν μόνο να καταλάβω τη νοοτροπία ταμπού που καλλιεργείται στην κοινωνία γύρω από το ζήτημα. Παρ’ ολίγον να συμπεριληφθώ οριστικά στα θύματα της υποθεσης, αλλά τελευταία στιγμή ανακάλυψα τον αντίλογο που έλειπε από το προσκήνιο. Η κριτική αντιμετώπιση του όλου ζητήματος, έστω και αργά, αποδείχθηκε στην περίπτωσή μου η θεραπεία για το AIDS. Αν είναι έτσι, τότε αυτό που συντελείται γύρω μας είναι έγκλημα.

---

Παραβαινοντας ετσι το

Αρθρο:11 του Νόμου 3418 /2005

(Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας).

Συνέπειες

Κοινωνική ζωή: Με έκαναν άρρωστη και η ζωή μου από πολλές απόψεις καταστράφηκε για πολύ μακρύ διάστημα, από το 1985 μέχρι πριν από δύο χρόνια, δηλαδή για πάνω από 20 χρόνια.

Δεν μπόρεσα να κάνω οικογένεια από τα 20 ως τα 40 μου, προσπαθώ να το πετύχω τώρα με υψηλό ψυχικό κόστος και πίεση χρόνου. Μετά από το χρονικό διάστημα που ήμουν καταδικασμένη στην απραξία και το υπερβολικό άγχος, έχω χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη διασκέδαση. Αισθάνομαι ψυχική κούραση και δυσκολεύομαι πια να βρω τη δύναμη και τη ζωτικότητα για κοινωνική ζωή. Εχουν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα ενέργειάς μου.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία: φρέναρε στο σημείο που βρισκόταν το 1995 και έκτοτε μηδενίστηκε. Είχα αλματώδη άνοδο ως το σημείο αυτό με προοπτική να γίνω αρχισυντάκτης στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας "Το Βήμα", και σήμερα είμαι εκ των πραγμάτων στην εφεδρεία. Χωρίς καμία ελπίδα ανέλιξης.

Η οικονομική κατάσταση: χαμένα έσοδα από τα χρόνια που ήμουν πολύ άρρωστη για να δουλέψω. Ο μισθός μου παραμένει καθηλωμένος στα επίπεδα του 1995, και δεν υπάρχει περίπτωση να μου εμπιστευτούν κάτι μεγαλύτερο ή πιο υπεύθυνο με μεγαλύτερη αμοιβή. Δεν μπορώ επίσης να αλλάξω δουλειά: έχω υποφέρει τόσο πολύ ψυχικά και σωματικά ώστε νιώθω πως δεν έχω πια καθόλου δύναμη για να καταβάλω νέες προσπάθειες

Η υγεία: Δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποκατασταθεί η βλάβη στον οργανισμό από την αντιρετροϊκή αγωγή που πήρα επί 12 χρόνια: Από τις 10 Μαρτίου 1995 ως τις 23 Νοεμβρίου μου χορηγήθηκε ΑΖΤ. Από τις 23 Νοεμβρίου 1995 ως τις 24 Σεπτεμβρίου 1996, ΑΖΤ και Hivid. Από τις 25 Σεπτεμβρίου 1996 ως τις 26 Μαΐου 1999, το πρώτο κοκτέιλ αναστολέων πρωτεάσης Norvir, Hivid, 3TC. Από τις 27 Μαΐου 1999 ως τον Ιανουάριο του 2005, το κοκτέιλ Crixivan, Hivid, 3TC. Και από τον Ιανουάριο του 2005 ως τις 23 Απριλίου 2007, Stokrin και Emtriva.

Αποτέλεσμα:

Ζημιά στη λειτουργία του εγκεφάλου. Δεν θυμάμαι λέξεις, πληροφορίες, πράγματα που συνέβησαν λίγο πριν. Η μερική αμνησία που είχα πάθει από τα φάρμακα την εποχή που έπαιρνα το Crixivan (1999-2005) έχει μεν υποχωρήσει αλλά ακόμα υφίσταται. Ξεκινώ να μιλήσω και ξεχνώ τι ήθελα να πω. Εχω δυσκολία στο να αρθρώσω μια ολοκληρωμένη πρόταση. Χάνεται ο ειρμός. Η σκέψη μου μπερδεύεται. Η γλώσσα μου δένεται, δεν υπακουει στη σκεψη μου. Στον γραπτό λόγο επίσης δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της δουλειάς μου - είμαι δημοσιογράφος, γράφω άρθρα. Σημειωτέον ότι ήμουν - και παραμένει ακόμα η φήμη μου - δεινή στον χειρισμό του λόγου.

Υποφέρω από διάφορες ενοχλήσεις, χωρίς όμως να βρίσκεται καμία εξήγηση για αυτές στις εξετάσεις της κλασικής ιατρικής. Σύμφωνα με τη διαγνωστική εξέταση ΒΕ-Τ-Α (Βιοηλεκτρονική ανάλυση εσωτερικού περιβάλλοντος του οργανισμού), που έκανα στο ιατρείο της ειδικού παθολόγου Ανίτας Μάλερ (Αναβρύτων 12, Μαρούσι) στις 18/05/2009, διαγνώστηκε σε μένα:

Οξέωση του αίματος λόγω της επιβάρυνσης από τοξίνες και λόγω του οξειδωτικού στρες. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα παρακρατάει το οξυγόνο και δεν το μεταφέρει στα κύτταρα, οπότε χάνω γρήγορα τις δυνάμεις μου και κουράζομαι εύκολα μέσα στην ημέρα. Εχουν καταστραφεί τα μιτοχόνδρια των κυττάρων μου, τα οποία είναι δομικά συστατικά τους. Η ανάπλασή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Χρόνια επιβάρυνση του πεπτικού συστήματος, διαταραχή μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου, υπολειτουργία των νεφρών. Προσπαθώ τώρα να αποκαταστήσω την ισορροπία του οργανισμού μου αλλάζοντας την διατροφή, τον τρόπο ζωής και κάνοντας τη σωστή θεραπεία (με βιολογικά φάρμακα και άλλες εναλλακτικές θεραπείες) με την καθοδήγηση της γιατρού Ανίτας Μάλερ στην Αθήνα και της γιατρού Juliane Sacher (Wielandstr.12, 60313 Frankfurt) στη Γερμανία.

  • Η λιποδυστροφία που προκλήθηκε από τα φάρμακα του AIDS δεν είναι εύκολο να διορθωθεί. Ο,τι και αν έχω κάνει για να απαλλαγώ, τα σημάδια του AIDS παραμένουν πάνω μου για να μου υπενθυμίζουν τι πέρασα.

Παρατεινόμενο άγχος: Η υποχρεωτική χορήγηση αντιρετροϊκής θεραπείας στις εγκύους οροθετικές γυναίκες και τα παιδιά τους μου δημιουργεί τεράστιο άγχος και ένταση.

Αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο να δω το παιδί μου να δηλητηριάζεται με τον ίδιο τρόπο που έκαναν σε μένα. Ενώ μπορώ ακόμα να δημιουργήσω την οικογένεια που άδικα μου στέρησαν τόσα χρόνια, βρίσκω τους δήμιους πάλι μπροστά μου. Εχω την αίσθηση ότι δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγώ από αυτούς. Αυτά είναι τοξικά συναισθήματα.

Και υποφέρω ακόμα από αυτά, συν τον θυμό που έχει προστεθεί.

Δεν είναι εύκολο να απαλλάξεις τον εαυτό σου από όλα αυτά τα τοξικά συναισθήματα, έχεις όλες τις απαγορεύσεις ακόμα μέσα σου. Ανακτάς την ελευθερία σου και δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις τρόπο σκέψης ξανά τόσο γρήγορα.

I. Τα ειδικωτερα ιατρικα λαθη στην περιπτωση μου:

II. .Υποθετικες διαγνωσεις

Πνευμοκύστωση αρχικά (το 1995). Η διαγνωση αυτή εγινε μονο με ακτινολογικά ευρήματα,διχως την επιβεβαίωση με μικροβιολογική εξέταση. Ετυχε να εχω πνευμονία μετα απο 10 χρονια οροθετικοτητας.

ΙΙ. Αμφιβληστροειδιτιδα απο κυτταρομεγαλοιο

-Η διαγνωση αυτή ηταν υποθετικη,αφου δεν στηριχθηκε σε εξετασεις αιματος και ουρων αλλα με οφθαλμοσκοπιο.Το οφθαλμοσκοπιο δεν βλεπει τον ιο .Η πραγματικη παθηση μου ηταν παρενεργεια των αντιρετροικων

ΙΙΙ. Βλαβη του κεντρικου νευρικου συστηματος απο τα αντιρετροικα, πριν απευθυνθώ σε ειδικό στην Αγγλια.

Η διαγνωση φυματιωδους μηνιγγτιδας δεν στηριχθηκε σε πραγματικα αντικειμενικα ευρηματα. Δεν βρεθηκε στο αρχειο μου καλλιεργεια θετικη για μυκοβακτηριδιο.Μονο μια αμφιβολη μικροσκοπικη εξεταση με χρωση Ziel-Nielsen.

IV.Παρενεργειες του ΑΖΤ- Αναιμια, απίσχνανση, μεταγγισεις αιματος για να κρατηθώ στη ζωή.

Τo ελληνικο κρατος ωφειλε να εφαρμοζει και θεραπειες που δεν προερχονται απο το καρτελ των φαρμακευτικων εταιριων, οπως οι θεραπειες με μικροθρεπτικα ,οπως και εχουν προταθει απο ανεξαρτητους ερευνητικους φορεις,( Κ. Λιανου,Pauling,Rath, Jul.Sacher.)

Η οροθετικοτητα δεν ειναι αθενεια .Η πνευμονια δεν ειναι AIDS. Κακως μου χορηγηθηκε τοξικη «θεραπεια» με ΑΖΤ.

Αποτελει δε μεγα σκανδαλο και παρανομια η κατ ουσιαν ανευ καμμιάς προτερας αναζητησεως τουλαχιστον και της επιστημονικης γνωμης των ελληνων ιατρων, άμεση υιοθετηση και ανεπιφύλακτη αποδοχη και επιβολη της ως ανω θεωριας και «θεραπευτικης αγωγης» (που,επαναλαμβανουμε,επεβληθη εν μια νυκτι με μια συνεντευξη τυπου και με την δυναμη των ελεγχομενων απο το καρτελ του φαρμακου κυριοτερων μεσων ενημερωσης στον κοσμο ) απο το υπουργειο Υγειας και τους συνεναγομενους δημοσιους οργανισμους, χωρις την επιβαλλομενη, εστω ακομα και απο τυπικο υπαλληλικο καθηκον, εξεταση των σφοδροτατων αντιρρησεων επιστημονων τεραστιου επιστημονικου αναστηματος ,οπως ο Πητερ Ντουεσμπεργκ,ο μεγιστος των συγ-χρονων ιολογων,ο Καρρυ Μουλλις, «ο Αινσταιν της Βιολογιας» του 20ου αιωνα,(Νομπελ Βιολογίας 1993), ο μεγας ειδικος της ιατρικης των ογκων και των ηλεκτρομικροσκοπιων καθ. Ετιεν ντε Αρβαν, η βιοφυσικος του Περθ – Αυστραλια Ελενη Παπαδοπουλου-Ελεοπουλου, εμψυχωτρια της «ομαδος του Περθ», με παγκοσμια ακτινοβολια και συνεχεις επιστημονικες ερευνες και δημοσιευσεις, και τοσοι αλλοι (Βλ. Και Βιβλιογρ.) απεναντι σε επιστημονικες (και παγκοσμιως αγνωστες μεχρι τοτε (1984 ) μετριοτητες τυπου Γκαλλο και Μοντανιε, αλλα βεβαια προθυμες να παιξουν το παιχνιδι των συμφεροντων του καρτελ του φαρμακου...

Το δε κωμικοτραγικο αποτελεσμα ολων τουτων ειναι να αναμενουμε ποτε θα αποσυρθει απο την κυκλοφορια ως επικινδυνο ενα «φαρμακο» του AIDS απο την εταιρια που το κυκλοφορει,για να το αποσυρει και το ελληνικο υπουργειο την επομενη. Αυτο ειναι εξευτελισμος καθε εννοιας ευθυνης εναντι των ασθενων ,αλλα και του ελληνικου ιατρικου κοσμου. Και οι ευτυχεις υπηκοοι της φαρμακοβιομηχανιας που μεχρι την ημερα εκεινη το επαιρναν ανελλιπως, εχοντας και την επιδοκιμασια των αρμοδιων ιατρων τους, «μοιραιοι και αβουλοι ανταμα,να περιμενουν το μεγαλο θαμα» ,οπως εγραψε και ο ποιητης...


. Οι εναγόμενοι με τις ως ανω περιγραφομενες πραξεις τους και δη με

  • Την ανευ ορων και χωρις καμια ανεξαρτητη ερευνα απο τις αρμοδιες υπηρεσιες, παρα την εκ καθηκοντος υποχρεωση τους εις τουτο (αλλως, διερωταται κανεις, ποίος ο λογος υπαρξεως τους, εφοσον ολα ερευνωνται και διατασσονται απο το υπερυπουργειο υγειας των ΗΠΑ) (3ο κ 4ο εναγομενους) υιοθετηση και μαλιστα σε χρονο-ρεκορ, αμεσως μετα την αναγγελια του κ. Γκαλλο και του υπ. Υγειας των ΗΠΑ περι δηθεν «ανακαλυψεως » του ιου ΗΙV,(ως πιθανης, μαλιστα κατ' αυτους, αιτίας του μεχρι τοτε ονομαζομενου συνδρομου των ομοφυλοφιλων, μετονομασθεντος εκτοτε) ολων των προταθεντων απο αυτους τεστ και του θανατηφορου δηλητηριου ΑΖΤ ως δηθεν «φαρμακου», (επαναλαμβανω οτι δεν ειχε χρησιμοποιηθει ποτε ως φαρμακο, ουτε καν σε καρκινοπαθεις, λογω της φοβερης τοξικοτητος του)

παρεβησαν ολες τις τοτε και τωρα ισχυουσες διαταξεις περι φαρμακευτικης κ ιατρικης δεοντολογιας, περαν δε τουτου, με τη θεσπιση υποχρεωτικων πρωτοκολλων «θεραπειας», παρεβησαν και τις διαταξεις του α.ν. 1565/1939 «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος» τις ανάλογες του σημερον ισχυοντος αρθρου 3 του Νόμου 3418 /2005

  • με τις ως ανω χρονικα παραλληλες και εν τοις πραγμασι παραπληρωματικες πραξεις και παραλειψεις τους (ψευδεις διαγνωσεις, ακαταλληλες και εσφαλμενες θεραπευτικες αγωγες, αδιαφορια για τς παρενεργειες των χορηγουμενων σκευασματων, ελλειψη ενημερωσης για την ολη βαση της θεραπευτικης αγωγης και την καθ ομολογια των ιδιων μη εξειδικευση των αρχικων τεστ της δηθεν οροθετικοτητας (βλ. Ανωτερω βαση της αγωγης μου) την οποια και σημερα ακομη επιμελως και δολιως αποκρυπτουν απο τους ασθενεις, με την συμπαρομαρτουσα λογικως και πραγματικως ελλειψη συναινεσεως μου στην θεραπευτικη αγωγη, η οποια θα επρεπε να ειναι δεοντολογικως απόρροια πληρους ενημερωσεως μου, την οποια βεβαια αποδεδειγμενα δεν εχουν ποτε καμει σε κανενα ασθενη, τους οποιους θεωρουν απλως ως μελλοθανατους καταναλωτες τοξικων ουσιων- «φαρμακων»

περαν της ευθειας προσβολης των διαταξεων περι ιατρικου επαγγελματος και ιατρικης δεοντολογιας, [άρθρ. 13 και 24 του α.ν. 1565/1939 «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος»και Νομ. 3418 /2005 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας). ] ετέλεσαν βαρεία προσβολή της προσωπικότητας μου, κατα την εννοια των άρθρων 57,59 ΑΚ, την οποία συνιστά κάθε παράνομη, με πράξη ή παράλειψη, προσβολή των αγαθών που συνδέονται αναπόσπαστα με το πρόσωπο και συγκροτούν τη σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική ατομικότητα μου, με τις σε βάρος εμου τελεσθείσες σωρευτικως αδικοπραξίες (κατα τήν εννοια των 914, 920 ,932 ΑΚ ) μου προξένησαν ηθική βλάβη, και επίσης βεβαίως μου επροξένησαν μεγίστη ψυχική στενοχωρία , ( Επειδή υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της ως άνω πράξεως των εναγομένων και της επελθούσας ηθικής μου βλάβης,η οποία πρέπει να αποκατασταθεί, θα πρέπει να καταδικασθούν , προς ανόρθωσιν της ηθικης μου βλάβης εξ αυτής της αιτίας, να μου καταβάλουν αλληλεγγύως τό ποσόν των 6.000.000 ευρώ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου

ΖΗΤΩ

Να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή μου. Η εκδοθησομένη απόφασις να καταδικάση τους εναγομένους να μου καταβάλουν, υπό τις παραπάνω ιδιότητές τους, εις ολόκληρον ευθυνόμενοι πρός τούτο, το ποσό των 6.000.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση για την ως ανω ηθική βλάβη μου, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της παρούσας αγωγής μέχρι την πλήρη εξόφληση του παραπάνω ποσού.

Να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή

. Να απειληθεί προσωπική κράτηση 3 μηνών των εναγομένων, ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.

Να καταδικαστούν οι εναγόμενοι στην καταβολή της δικαστικής μου δαπάνης.

Αθήναι, 8 Ιουλιου 2009

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Χρήστος Παρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: