Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2007

Η ποινικοποίηση της γνώμης!

Η παρακάτω είδηση δημοσιεύτηκε στις 16-1-2007 στην Ελευθεροτυπία:

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ προεδρία προωθεί νόμο που θα απαγορεύει και τα ναζιστικά σύμβολα

Ευρω - ποινικοποιείται το «όχι» στο Ολοκαύτωμα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος σε όλη την Ευρώπη, όπως και την απαγόρευση των ναζιστικών συμβόλων με νόμο, προωθεί η Γερμανία, που κρατά το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την 1η Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε χθες η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Μπριγκίτε Τσίπρις, στο πλαίσιο εκπλήρωσης «της ιστορικής της ευθύνης» 62 χρόνια μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου Αουσβιτς, η Γερμανία επιθυμεί την επιβολή ποινής φυλάκισης έως και τρία χρόνια για όσους αρνούνται την εξόντωση του εβραϊκού στοιχείου στην Ευρώπη από τους ναζί. Στο πλαίσιο της ίδιας πρότασης, που αποτελεί προτεραιότητα της Γερμανίας για το εξάμηνο που βρίσκεται στην προεδρία, προβλέπεται επίσης η απαγόρευση των ναζιστικών συμβόλων, ειδικά της σβάστικας.


Η απόπειρα του Λουξεμβούργου

Προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν, όπως αυτή του Λουξεμβούργου το 2005 για να οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι ρεβιζιονιστές, που υποστηρίζουν ότι «το Αουσβιτις ήταν ψέμα», παρεμποδίστηκαν από πολλές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και τη βρετανική. Ενώ η ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος δεν είχε γίνει δεκτή στην Ιταλία στο πλαίσιο προστασίας της ελευθερίας του λόγου.

Τώρα όμως η στάση της ιταλικής κυβέρνησης έχει αλλάξει, δίνοντας στη Γερμανία ελπίδες, καθώς για να αποκτήσει η πρόταση νομική ισχύ απαιτείται η ομόφωνη έγκρισή της από όλα τα κράτη-μέλη της Ενωσης.

Οι ποινές από «10» μέλη

Ηδη σε 10 από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαγορεύεται η άρνηση του Ολοκαυτώματος και οι αρνητές αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια. Προλαμβάνοντας τις όποιες αντιδράσεις από κράτη-μέλη, κύκλοι της Κομισιόν υποστηρίζουν ότι το σχέδιο νόμου που προωθεί η Γερμανία θα είναι άρτια δομημένο, ώστε να μην παραποιούνται ιστορικά στοιχεία της ναζιστικής περιόδου.

Ποια είναι η μέγιστη ποινή φυλάκισης για την άρνηση του Ολοκαυτώματος:
Αυστρία: 10 χρόνια, Λιθουανία: 10 χρόνια, Γερμανία: 5 χρόνια, Ρουμανία: 5 χρόνια, Σλοβακία: 3 χρόνια, Πολωνία: 3 χρόνια, Τσεχία: 2 χρόνια, Γαλλία: 2 χρόνια, Βέλγιο: 1 χρόνος, Ισπανία: δεν καθορίζεται ανώτατο όριο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/01/2007

Δυστυχώς βλέπουμε στην εποχή μας μια τάση οπισθοδρόμησης, προς έναν νέου τύπου Μεσαίωνα και η ποινικοποίηση της γνώμης είναι ένα από τα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

Συγγραφείς και βιβλία σαν τα παρακάτω θα πρέπει, κατά την άποψη της Γερμανίδας υπουργού και άλλων "πεφωτισμένων", να βρεθούν στην παρανομία και ίσως να ριφθούν στην πυρά:

Richard Harwood, Μύθος ή ολοκαύτωμα 6000000 νεκροί?

Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα, το οποίο καταδεικνύει οτι η άρνηση του "ολοκαυτώματος" δεν συμπορεύεται με την σβάστικα:

Ήταν πραγματικά ειρωνεία της τύχης, να αρχίσει η απόπειρα αποκαλύψεως αυτής της "γενοκτονίας" από κάποιον πρώην κρατούμενο των στρατοπέδων συγκεντρώσεως. Ο καθηγητής Paul Rassinier ήταν από τους αρχηγούς της Γαλλικής αντιστάσεως κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Οκτώβριο του 1943 συνελήφθη να φυγαδεύει Εβραίους στην Ελβετία. Τον Ιανουάριο του 1944 εστάλη στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως DORA, από το οποίο έφυγε μετά το τέλος του πολέμου. Κανείς δεν θα περίμενε να αρχίσει από τον άνθρωπο αυτόν, η εκστρατεία εναντίον του μύθου της γενοκτονίας. Κι όμως ο Rassinier, πρώτος γράφει το "Debunking the genocide myth" (Ξεσκεπάζοντας το μύθο της γενοκτονίας), όπου και αποδεικνύει πως δεν υπήρχε σχέδιο εξοντώσεως των Εβραίων ούτε από το εθνικοσοσιαλιστικό κόμα, ούτε από τα SS, ούτε από τον γερμανικό στρατό.

Αλλά και ο Ροζέ Γκαρωντύ, συγγραφέας του βιβλίου "Οι θεμελιώδεις μύθοι της Ισραηλινής πολιτικής", του οποίου η αριστερή-κομμουνιστική τοποθέτηση δεν αμφισβητείται από κανέναν, ο οποίος επίσης ήταν κρατούμενος σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, αμφισβητεί ανοιχτά πολλές πτυχές της πραγματικής ιστορίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης και το ίδιο το "ολοκαύτωμα". Πέθαναν πολλοί, ναι, αλλά δεν ήταν μόνο Εβραίοι, δεν ήταν όσοι δηλώνεται σύμφωνα με την επικρατούσα προπαγάνδα, δεν υπήρξαν θάλαμοι αερίων, ούτε ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά εξόντωσης με αέρια εξατμίσεων, ούτε και σχέδιο εξοντώσεως των Εβραίων, μας λέει ο Γκαρωντύ. Αλλά όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν με τρόπο ώστε να μονοπωληθούν οι απώλειες του πολέμου από την πλευρά των Σιωνιστών Εβραίων και να αποφεύγεται κάθε κριτική ενάντια στις μεθόδους εξόντωσης των Παλαιστινίων και "κατάσχεσης" της γής τους από τους Ισραηλινούς.

Τι μας λέει σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης;

Ας τσουβαλιάσουμε όλους τους "ρεβιζιονιστές" του Εβραϊκού "ολοκαυτώματος" (λέξη κι αυτή, παρμένη κατευθείαν από την παλαιά διαθήκη), ας πούμε οτι είναι φασίστες, ας τους φιμώσουμε όλους διά δημοκρατικού (!) νόμου, που τολμούν να αμφισβητούν αυτά που θέλουμε να τους επιβάλλουμε να πιστεύουν. Ωραία ... δημοκρατική λογική.

2 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Η απαγόρευση συμβόλων μιας εγκληματικής οργάνωσης, όπως το ναζιστικό κόμμα, είναι θεμιτό. Η απαγόρευση της αμφισβήτησης οποιουδήποτε ιστορικού γεγονότος, αποτελεί ανοησία. Πιστεύω ότι, όποιος καταδικαστεί και δεν το προκαλεί ο ίδιος για προσωπική του προβολή (ο Πλεύρης παρ' ημίν θα ήταν και περήφανος για μια τέτοια καταδίκη), θα δικαιωθεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

'Ασε που θα μπορούσαμε να ποινικοποιούμε τις όποιες αμφισβητήσεις σε όλο τον κόσμο: Πολλοί παπάδες (καθολικοί) αμφισβητούν ότι καίγονταν μαζικά "μάγισσες" το Μεσαίωνα, οι Αμερικάνοι αμφισβητούν ότι εξόντωσαν τους Ινδιάνους, οι Ισπανοί ότι εξολόθρευσαν ολόκληρους πολιτισμούς, οι χριστιανοί ότι κατέστρεψαν και λεηλάτησαν έργα του ελληνο-ρωμαϊκού πολιτισμού κ.ο.κ. Θα έπρεπε να φυλακιστεί όλο το σχολικό σύστημα που τα αποσιωπά ή τα αρνείται ευθέως αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Καλή ανάγνωση.

http://www.scribd.com/doc/236471448/Shoah-%CE%97-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE