Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Χρήστος Αλβανός: Παρθενώνας και Μακρόνησος, Παλαιά Διαθήκη κατά "Ειδωλολατρών" και "Βρωμερότητες" των Αρχαίων Ελλήνων!

Στην προηγούμενη ανάρτηση είχα γράψει "έπεται συνέχεια" και έτσι παρουσιάζω ακόμη τρία αποσπάσματα, παρμένα από δυο εκπομπές του Χρήστου Αλβανού στο κανάλι Εγνατία.
Επειδή πρόκειται για επιλεγμένα αποσπάσματα, επιβάλλεται να δηλώσω πως η επιλογή τους έγινε χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενο, δηλαδή κάθε επιλεγμένο απόσπασμα είναι όσο γίνεται ολοκληρωμένο, προς άρση πιθανών παρεξηγήσεων. Κάθε μια από τις εκπομπές έχει διάρκεια σχεδόν δυο ωρών και ανάμεσα στα πολλά που λέγονται, αυτά που έχει αξία να προβάλλω στο ιστολόγιο είναι αυτά που καταδεικνύουν τα αισθήματα που τρέφουν όσοι λειτουργούν ως νέοι "απολογητές" του χριστιανισμού προς τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.

Τι θα ακούσουμε εδώ;
Μια παραβολή Παρθενώνα - Μακρονήσου, που αφήνει άναυδο κάθε ανυποψίαστο περί τα "απολογητικά" χριστιανικά επιχειρήματα άνθρωπο.
Έναν λόγο υποστηρικτικό της Παλαιάς Διαθήκης και του Θεού της έναντι των "βρωμερών" "ειδωλολατρών". Το πράγμα θα φτάσει μέχρι σε παρομοιώσεις των "ειδωλολατρών" με ... κανιβάλους και "οι αυστηρότητες στη Βίβλο" θα παρομοιαστούν με τις φοβέρες πρός κανιβάλους, διά πυροβολισμών, προκειμένου να αποφευχθεί η οδός της κανιβαλικής χύτρας!
Θα μάθουμε επίσης πώς οι καλόγεροι στα μοναστήρια αντέγραφαν ακόμα και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, παρά τις αισχρότητες που αυτές περιέχουν, σε σημείο που ο ομιλητής ντρέπεται να τις επαναλάβει. Ο Αριστοφάνης, λέει, αποκαλεί τον Κλέωνα "επιθεωρητή των οπισθίων". Και τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτό, θα έλεγα εγώ τώρα πως θα μας έλεγε ένας καθωσπρέπει "απολογητής", οτι αυτοί οι "βρωμεροί" αρχαίοι Έλληνες ήταν όλοι θεσμοθετημένα "πισωγλέντηδες" (μα πού άκουσα αυτή την αισχρή λέξη;) σαν δεν ντρεπόμαστε!
Αλλά, ας μην πολυλογώ. Ιδού τα αποσπάσματα με τα λεγόμενα του Χρήστου Αλβανού, όπως ακριβώς τα λέει ο ίδιος:


Χρήστος Αλβανός: Παρθενώνας και Μακρόνησος





Χρήστος Αλβανός υπέρ Παλαιάς Διαθήκης και κατά "ειδωλολατρών" - Ελλήνων





Χρήστος Αλβανός Κατά "ειδωλολατρών" - Ελλήνων



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τι επάγγελμα κάνει ο κύριος;

Ερινύα είπε...

Μιά αναζήτηση στο google και βρήκα άρθρο στην εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής για τον Χρήστο Αλβανό, όπου αναφέρεται ως δικηγόρος:
http://www.xronos.gr/interviews/detail.php?ID=38760

Ανώνυμος είπε...

Μία λεπτομέρεια:

1ον. Οι καλόγεροι αντέγραφαν το αρχαία κείμενα γιατί τα εμπορεύοντο. Τα πουλούσαν στους ξένους.

2ον. Ενώ γνώριζαν να γράφουν, (κατά κάποιο τρόπο ζωγράφιζαν τα γράμματα) δεν γνώριζαν να διαβάζουν. Έτσι τους προστάτευαν οι ηγούμενοι απο την Ελληνική επιρροή.

Ανώνυμος είπε...

Έχει σχέση με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης;

Elias είπε...

Μια άλλη αναζήτηση στο γκουκλη απέδωσε αυτό.

www.indy.gr/other-press/sta-malaka-gia-ti-abzarntinierabb

απ΄ ότι φαίνεται ο κύριος Αλβανός ήταν ο υπερασπιστής των αστυνομικών στην υπόθεση της ζαρντινιέρας.

άξιος

Panos Konstantinidis είπε...

Η βλακεία είναι ανίκητη.

Ερινύα είπε...

Elias,

Ενδιαφέρουσα η πληροφορία, αλλά δεν θα κατέτασσα στα τρωτά ενός δικηγόρου την υπεράσπιση ενός αστυνομικού, που σύμφωνα με το άρθρο του indy.gr είχε σημαντικές μαρτυρίες υπέρ του. Το πρόβλημα με τον Χρήστο Αλβανό, που θέλησα να παρουσιάσω σε αυτή την ανάρτηση, είναι τα όσα απαξιωτικά για τους αρχαίους Έλληνες λέει στις εκπομπές του και επιπλέον -και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό- ο τρόπος που τα λέει.
Εγώ δεν έχω καμιά πρόθεση να κρίνω τον κ. Αλβανό ως δικηγόρο. Ως "δημόσιο" πρόσωπο, που παρουσιάζει δημόσια τις απόψεις του στην τηλεόραση και μπορεί με αυτές να επηρεάσει κάποιους ανθρώπους, αυτό είναι που με απασχολεί σε αυτές τις δυο αναρτήσεις.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δηλαδή οι Χριστιανοί ήταν βασανισμένοι χριστιανοί από ακροδεξιούς ειδωλολάτρες; (τι είπε πριν πάει στην εκπομπή);

Μπα καλά δεν ήταν ο Γιαχβέ ούτε ρατσιστής ούτε δολοφόνος. Τελικά όλοι οι φόνοι γίνονται προς όφελος του καλού μέλλοντος. Η πλάκα είναι ότι οι κτηνοβασίες και τα χαρέμια του Δία εξομοιώνονται με το θάνατο (καλό και τούτο). Γιατί δε μας δίνει αυτό που ήπιε; Καλό φαίνεται, σε κάνει να ξεχνάς τις παρωδίες του κόσμου μας.

Ζήτω η ζούγκλα του χριστιανισμού, ζήτω ο κανιβαλισμός του χριστιανικού βιασμού των συνειδήσεων. Ζήτω ο φόβος που προκαλεί ο Γιαχβέ, ζήτω το δέος του φόνου και της Κόλασης.

Καλά μιλάμε ο άνθρωπος ως απολογητής είναι φοβερά πωρωμένος. Πληρώνεται για να λέει όσα άκουσα; Ή τα λέει τσάμπα;

Ερινύα είπε...

Δείμο,
Αντιλαμβάνομαι βέβαια οτι το ερώτημα που έθεσες είναι ρητορικό, αλλά κρίνοντας από τον τρόπο που τα λέει, τουλάχιστον, πρέπει να τα πιστεύει...

ε είπε...

Καταλήγω στο συμπέρασμα πως στα μικρά αθηναικά κανάλια, μπορείς να ακούσεις κάθε λογής μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ΑθηναΙκό το κανάλι.

ε είπε...

Στο ίδιο φόντο έκανε και ο Βελόπουλος τις εκπομπές απείρου κάλλους για δίμετρα όντα και... κενταύρους. Να υποθέσω πως είναι στη Θεσσαλονίκη;

Hades είπε...

Το χειρότερο δεν είναι ότι ο εν λόγω λέει αηδίες, αλλά ότι τις πιστεύει ως αλήθειες κιόλας...
Ειδικά το παράδειγμα με τα 100 βόδια ήταν χρυσορυχείο: γι'αυτό από τα βόδια των αρχαίων Ελλήνων περάσαμε στις σφαγές αμάχων επί Βυζαντίου για να γίνουμε πιο κοινωνικοί...
Αν και μας τα μπέρδεψε λίγο εκεί με τους ζουλού ομολογουμένως, κρίνω πως μάλλον δεν έχει διαβάσει πλήρως την ΠΔ με τις απευθείας θεϊκές οδηγίες για το πως να σφαχτούν οι οχτροί.
Υπό κάποιες συνθήκες θα γέλαγα, σιότι μόνο για γέλωτα προσφέρονται τέτοιες απόψεις και άτομα, αλλά όσο σκέπτομαι πόσοι τέτοιοι υπάρχουν με πιάνει απελπισία.

spooky είπε...

Δε μας έφταναν ο Βελόπουλος και ο Λιάκουρας, έχουμε κι αυτόν τώρα...

Κλείτωρ είπε...

θα ρίξουνε διάφορους στην αγορά και όπου τσιμπήσει ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλβανός μόνο Έλληνας δεν είναι...Κανείς ξένος δεν θα τολμούσε να εκστομίσει αυτά που ο Αλβανός ξεδιάντροπα, ανερυθρίαστα και μισερά αναφέρει εναντίον των Ελλήνων. Τα συμφέροντα του είναι κοντά στην εκκλησία. Ήταν ή είναι ακόμη νομικός σύμβουλος του Βελόπουλου και του Καρατζαφέρη. Τον έχουμε δει πολλές φορές και με τον Βελόπουλο και με τον Καραταζαφέρη να πίνουν τα καφεδάκια τους. Μόνο από το βλέμμα του καταλαβαίνει κάποιος το μίσος που κρύβει μέσα του. "Φωτιά και τσεκούρι" πρόσταζε ο ένδοξος Κολοκοτρώνης. "Σχοινί και κρεμάλα" λέμε σήμερα γιατ τους προδότες και τους κατασκόπους.
Ευοί ευάν, Έλληνες !