Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2007

Χριστιανισμός και ... νεκρολαγνεία!

Σκήνωμα Αγίου Σάββα

Όταν διάβασα το "Κατά Χριστιανών" (κατά Γαλιλαίων) του Ιουλιανού, μια από τις πολλές του μαρτυρίες, που με εντυπωσίασαν, ήταν η επισήμανση της νεκρολαγνείας των πιστών αυτής της θρησκείας. Μάλιστα ο Ιουλιανός αποδίδει ευθύνη για αυτό στον "ευαγγελιστή" Ιωάννη, λέγοντας:

Όλο το κακό άρχισε με τον Ιωάννη. Ποιός όμως θα αποδοκίμαζε με σιχασιά, όπως αξίζει, αυτά που εσείς επινοήσατε στη συνέχεια, που σ' εκείνον τον πρώτο νεκρό, προσθέσατε πολλούς καινούριους νεκρούς;
Γεμίσατε όλο τον κόσμο με τάφους και μνήματα, αν και πουθενά τα ιερά σας κείμενα δεν αναφέρουν οτι πρέπει να σέρνεστε μπροστά στους τάφους και να τους περιποιείστε...

Στο λόγο του προς τους Αντιοχείς ο Ιουλιανός αναφέρεται στην απομάκρυνση του πτώματος κάποιου "μάρτυρα" των Χριστιανών (του Βαβύλα) από την Δάφνη (όπου υπήρχε ο ναός του Δαφναίου Απόλλωνα). Λέει ο Ιουλιανός:

Όταν απομάκρυνα το πτώμα από τη Δάφνη, κάποιοι από σας, απαλλάσσοντας τον εαυτό τους από τις υποχρεώσεις προς τους θεούς, αφήσατε το τέμενος του Δαφναίου θεού στη διάθεση εκείνων που είχαν αγανακτήσει για τα λείψανα του νεκρού, ως αποζημίωση...

Λοιπόν, εκτός από μαρτυρίες σαν και τις παραπάνω, μήπως - λέω μήπως -υπάρχει κάποια βάση στον ισχυρισμό οτι ο Χριστιανισμός, μέσα από τις εκδηλώσεις του ιερατείου και του ποιμνίου του, παρουσιάζει παρανοϊκά συμπτώματα νεκρολαγνείας;

Αν επισκεφτούμε την ελληνορθόδοξη τοποθεσία:


ανακαλύπτουμε και μια περιποιημένη σελίδα με μικρογραφίες φωτογραφιών, που εντάσσονται σε άλμπουμ. Πατώντας στο σύνδεσμο "Άγια Λείψανα" βρισκόμαστε στο:


όπου υπάρχουν τέσσερις σελίδες μικρογραφιών, που μπορούμε να τις δούμε μια μια ή σε slide-show.

Ενδεικτικά, βάζω εδώ τρείς ακόμα από αυτές:


Αυτί Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου - Βατοπαίδι



ΣΚΗΝΩΜΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ



Χείρα Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου - Φιλοθέου

4 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Δεν μου λες σε παρακαλώ, είναι και θαυματουργά αυτά τα πτώματα ή μόνο στο γέμισμα του παγκαριού χρησιμεύουν; :-Ρ

Ερινύα είπε...

Βεβαίως και πρέπει να είναι θαυματουργά τα πτώματα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση και το γέμισμα του παγκαριού εξυπηρετείται καλύτερα αλλά και η αποβλάκωση του ποιμνίου.

Στο

"ενοριακά νέα"

μαθαίνουμε οτι:

"Τι κι αν κάποιο σκήνωμα έχει τη μορφή μούμιας ή όχι, τι κι αν έχουν διασωθεί μόνο τα οστά του αγίου, τι κι αν έχουμε μόνο τη σκόνη που απέμεινε από το σώμα του μετά το μαρτύριό του, όλα αυτά, αν ο Θεός το έχει επιτρέψει, μπορούν να είναι φορείς της χάριτος!

Ξεχνάμε ότι και μόνη η σκιά των Αποστόλων ήταν αρκετή για να περπατήσουν παράλυτοι, να δουν τυφλοί, ασθενείς να ιαθούν και να πραγματοποιηθούν «σημεία και τέρατα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Πράξεις των Αποστόλων;"

:-))

Ερινύα είπε...

Δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερη έκπληξη όταν διαπίστωσα πως οι φωτογραφίες αυτού του άρθρου δεν εμφανίζονται πλέον. Πατώντας στο πρώτο - κενό πλέον - πλαίσιο φωτογραφίας προκύπτει το παρακάτω - ευκολοεξήγητο - μήνυμα:

Forbidden
You don't have permission to access /photo/albums/userpics/10057/24.JPG on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
___________________________
Apache/1.3.37 Server at www.rel.gr Port 80

Αναμενόμενο από τους μαυροφορεμένους!

Οι ίδιοι εκθέτουν τις αφυδατωμένες, μαυρισμένες, νεκρές σάρκες στις τοποθεσίες τους, αλλά κάθε ανάρτηση των εικόνων αυτών με σκοπό την κριτική ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Ερινύα είπε...

Με το ανέβασμα των φωτογραφιών σε άλλο server αποκαταστάθηκε η πληρότητα της "ανακοίνωσης".
sfrang, well done!