Δευτέρα 14 Μαΐου 2007

Για το AIDS στην Αφρική (Μέρος 1)

AIDS Dissident: Charles Geshekter, PhD (Part 1 of 3)


Σύντομη παρουσίαση της ομιλίας του Charles Geshekter:

Τι ορίζουμε σαν AIDS στην Αφρική; Από το 1985 επισήμως ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως μια ομάδα κλινικών συμπτωμάτων. Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν επίμονο ξηρό βήχα, υψηλό πυρετό, διάρροια για δυο εβδομάδες, 10% απώλεια σωματικού βάρους σε μια περίοδο δυο μηνών... Αυτό μετράνε για να ορίσουν μια περίπτωση AIDS στην Αφρική. Αυτά τα συμπτώματα όμως είναι κλασικά της κακής διατροφής, φυματίωσης, ελονοσίας.

Οι ερευνητές τους AIDS ενιδιαφέρονται πολύ λίγο για το τι ακριβώς μετράνε.

Στις τελευταίες στατιστικές της Νότιας Αφρικής δεν κρατούν στατιστικά για AIDS αλλά για ... hiv ασθένειες.

Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη οτι οι άνθρωποι πεθαίνουν από AIDS.

Στην Νότια Αφρική αυτές οι hiv ασθένειες εντοπίζονται στις περιοχές των αποκαλούμενων μπαντού (παλαιότερα θύματα του απαρτχάιντ).

Για καμία χώρα της Αφρικής δεν υπάρχουν προηγούμενες αξιόπιστες στατιστικές σχετικά με τις αιτίες θανάτου των κατοίκων. Δεν μπορεί να υπάρξει λοιπόν σύγκριση των τωρινών αιτίων θανάτου με αυτές στο παρελθόν.

Όλα όσα μας λένε για το AIDS στην Αφρική αρχίζει με αριθμούς και σχετίζεται με αριθμούς, αίμα, θάνατο και σεξ – ότι δηλαδή "πουλάει" στα MME.

Ομως ποιές είναι οι πηγές αυτών των αριθμών; Ποιός δημιούργησε τη στατιστική, γιατί και με ποιό σκοπό; Ένας νέος όρος επινοήθηκε για την Αφρική για να εξηγήσει τα κακώς κείμενα. Δηλαδή, ενώ οι Αφρικανοί πεθαίνουν από κακή διατροφή, φυματίωση, ελονοσία, φτώχεια, ανεργία, κοινωνικές ταραχές,... είναι πολύ εύκολη και σκληρή θεωρία οτι αν αλλάξουν σεξουαλική συμπεριφορά, αν βάλουν προφυλακτικά ή αν κάνουν περιτομή θα είναι η απάντηση στο AIDS ή αν τους εφοδιάσουμε με ένα εξαιρετικά τοξικό φάρμακο. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια που προκαλούν τις ασθένειες στην Αφρική.

Αυτή η κατάσταση χειροτερεύει αλλά όχι λόγω σεξουαλικής συμπεριφοράς. Οδηγούμαστε σε ρατσιστικές και σεξιστικές λογικές. Οι ισχυρισμοί αυτοί συχνά προέρχονται από τους "ερευνητές" του AIDS, και μας φέρνουν πολλά χρόνια πίσω. Νοοτροπίες που ίχυαν 100 χρόνια πριν επανέρχονται στο προσκήνιο από τους ερευνητές του AIDS.

Είναι καιρός οι άνθρωποι να κάνουν δύσκολες ερωτήσεις, να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Δεν είναι αργά να αλλάξουμε ή να διορθώσουμε κάτι που είναι μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές απάτες του εικοστού, και τώρα είμαστε στον εικοστό πρώτο, αιώνα.

Πρέπει να διαχωριστεί ο όρος hiv από αυτό που λέγεται AIDS. Το πρώτο προκύπτει ως αποτέλεσμα ενός τέστ ενώ το άλλο είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων. Τα αποκαλούμενα hiv τεστ στην Αφρική γίνονται σε έγκυες γυναίκες και η εγκυμοσύνη είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που παράγουν εσφαλμένα αποτελέσματα του hiv τεστ (όπως εσφαλμένα αποτελέσματα του hiv τεστ μπορεί να προκύψουν μετά από εμβόλιο ηπατίτιδας, η λόγω φυματίωσης η ελονοσίας κλπ). Η Αφρική είναι το τέλειο μέρος για να προκύπτουν θετικά hiv αποτελέσματα.

Ο ασθενής που έχει διάρροια πρέπει να αντιμετωπίζεται με αγωγή κατά της διάρροιας, ένας ασθενής με πυρετό να αντιμετωπίζει τον πυρετό κλπ και όχι το AIDS. Τώρα όλες οι ασθένειες στην Αφρική ονομάζονται ... AIDS.

→ Μέρος 2

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο. Το AIDS είναι άμεσα συνδεδεμένο με το σεξισμό και τα σεξουαλικά ταμπού και σε συνύφαση με το χαμηλό μορφωτικό επίεπδο του κόσμου.

Ερινύα είπε...

Θα κάνω την προσπάθεια, προσεχώς, να παρουσιάσω και τα άλλα δυο μέρη κατά τον ίδιο τρόπο.
Είναι θεμελιώδες νομίζω οι άνθρωποι (και ειδικά οι Έλληνες) να ακούσουν και την άλλη, επίσης προερχόμενη από επιστημονικές προσεγγίσεις, άποψη για το θέμα του AIDS, οι οποίες κατά την γνώμη μου έχουν ισχυρά ερείσματα και όμως δεν ακούγονται. Υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφοριών στο διαδίκτυο, αλλά είναι επί το πλείστον στην Αγγλική γλώσσα.
Και τα άλλα δυο βίντεο έχουν επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρήτηρια για το μεταγλωτισμό.
malaria=ελονοσία

Ερινύα είπε...

ανώνυμος (Κυριακή, Μάϊος 25, 2008 10:40:00 μμ),

Ευχαριστώ! Θα κάνω τη διόρθωση στο κείμενο για την ελονοσία.